Home / archiefcentraal / toneelvereniging vilsteren weer op de planken

toneelvereniging vilsteren weer op de planken

. Op dit moment wordt er druk gerepeteerd om het stuk zo goed mogelijk neer te zetten. Dit jaar spelen, naast een aantal ervaren spelers van de toneelvereniging, ook twee nieuwe spelers mee.

Het toneelstuk gaat over Mevrouw Haver, of liever gezegd: Opoe Haverklap. Ze is de zeer krasse en eigenzinnige bewoonster van het huis “De Haverklap”. Ze is ontslagen uit de inrichting “Bosrust”, waar ze een half jaar daarvoor onder dwang opgenomen was.

Opoe is echter nooit gestoord geweest, maar haar huisje staat altijd open voor mensen in problemen en dat stoort de buren. Daarbij komt dat deze buren haar grote fruittuin willen annexeren. Om dit doel te bereiken schuwen ze geen enkel middel.

Ze gaan daartoe in het geniep relaties aan met de plaatselijke gezagdragers. De hysterica Martha Muysch gaat vreemd met de plaatselijke politiechef Bastiaan en de whiskydrinkende Roderick Bastogne heeft een affaire met de dominante burgemeester Anna de Gier.

Ondertussen gunnen buren en minaars elkaar het licht in de ogen niet. Maar hoe dan ook Opoe moet weer weg. Dan klinkt er een schot in de vroege morgen en in razende vaart buitelen de gebeurtenissen achter en over elkaar. We volgen de acties van de politieagenten Lola en Herman. Sjoerd met het Doornroosje Complex. Dokter Popje van Boven en Pien de echtgenoot van de politiechef. Na alle Herrie om de Haverklap kan dan de rust neerdalen, een rust waarvan logerende patiënten van “Bosrust” in de toekomst gaan profiteren.

De voorstellingen zijn op 13, 18 en 20 februari om 20.00 uur in het parochiehuis te Vilsteren. Aansluitend aan de voorstelling zal er een verloting plaatsvinden.

Lees ook

Vilsteren moet het hoofd buigen voor Epse

EPSE – Met een zwaarbevochten ‘bloed, zweet en tranenoverwinning’ op Mariënheem in de pocket reisde …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.