Home / archiefcentraal / succes en blessure voor schaatster hiemstra

succes en blessure voor schaatster hiemstra

Tijdens een internationaal toernooi over drie afstanden ( 500,1000 en 1500 meter), stonden drie teamgenoten van Malou op het podium (Luuc Bugter, Jasper Bugter en Sander Meijerink) .

Helaas verliep het toernooi voor Malou anders dan verwacht, na de eerste dag stond ze op de eerste plaats met een ruime voorsprong op haar Italiaanse tegenstandster, maar door een liesblessure kon ze de tweede dag niet starten en moest ze de winst aan de Italiaanse laten.Het schaatsteam Gewest Gelderland, waaronder Malou Hiemstra (17 jaar) valt verbleef van 16 tot en met 24 december in Italie.

Afgelopen weekend vonden in Heerenveen en Groningen de kwalificatiewedstrijden plaats voor het Nederlands kampioenschap Allround Junioren.

Hier wist Malou 500 meter te winnen in een tijd van 41,62 en klokte ze een derde tijd op de 1500 meter (2.12,98) Zondag moest er nog een drie kilometer gereden worden, wat niet haar sterkste afstand is, maar ze eindigde in het algemeen klassement toch nog op de vierde plaats.

Door deze resulaten heeft Malou zich geplaaatst voor het NK Allround Junioren schaatsen dat op 5 en 6 februari in Hoorn gehouden wordt.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.