stel uit ommen verdacht van internetoplichting

Het stel bood op een handelssite goederen, zoals keukenapparatuur en Uggs, aan. Nadat zij de betaling hadden ontvangen van de koper leverden zij de spullen echter niet. Bij de politie kwamen in eerste instantie acht aangiftes binnen van slachtoffers.

Rechercheurs kwamen op basis van bankgegevens nog eens zo’n dertig potentiële slachtoffers op het spoor. Deze personen kregen een brief thuis gestuurd met de vraag of zij ook slachtoffer waren geworden van oplichting door het Ommense stel. Bij de brief zat ook een conceptaangifte, zodat slachtoffers indien gewenst direct konden reageren.

Het overgrote deel, ongeveer tweederde, van de aangeschreven personen reageerde door een ingevulde aangifte terug te sturen. In twee maanden tijd verdiende het stel door de oplichting ruim 4000 euro. Zowel de man als de vrouw werden na hun verhoor heengezonden. Het Openbaar Ministerie neemt een beslissing over de verdere afhandeling van de zaak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.