Home / archiefcentraal / spanning en sensatie met het vechttoneel

spanning en sensatie met het vechttoneel

De vaste fans van het Vechttoneel hebben even moeten wachten, maar begin februari kunnen ze hun hart weer ophalen, want dan staat het gezelschap weer met een gloednieuw stuk op de planken. Dat er lange tijd heeft gezeten tussen de laatste opvoering en de huidige première komt door de ongeschreven gedragscode binnen het gezelschap. “Iedereen wil meespelen”, aldus regisseur en speler Klaas Poppens. “Dus als een speler moet afhaken, is uitstel de enige optie. Dit is enkel malen gebeurd, maar eindelijk is de groep compleet en zelfs uitgebreid met nieuwe spelers”, zegt Poppens.

“Dus hebben we hard geoefend om dit jaar eindelijk de eerder uitgezochte thriller van Ton Davids te kunnen brengen.” Om het publiek gerust te stellen, meldt actrice Monique Jager dat het een komisch stuk is met veel humor en goed voor ontspannen avondje uit. Samen met Annie de Bruin, maakt zij dit jaar haar debuut bij het gezelschap. “Het stuk ‘Een onbeschreven blad’ gaat over een beeldschone dame, die met geheugenverlies in het ziekenhuis wordt opgenomen. Gelukkig was er een buitenlandse dokter nodig, dus die rol was automatisch voor mij”, zegt Ben Hage een tikje teleurgesteld. “Want hoezeer ik mijn best ook doe, nog steeds vinden ze mijn dialect onder de maat.”

De acteurs zijn er helemaal klaar voor en kennen hun rollen inmiddels tot in de puntjes. Zenuwen kennen ze niet. “Ik moet me alleen vier maal verkleden, daar zie ik wel tegenop”, meldt Willem van Lente, die de rol van een Italiaanse crimineel met verve neer zal zetten. Ook voor Jeannette Bakker is er een zware rol neergelegd. “Ik heb mijn handen vol aan de zaak, maar ook aan veel etenswaar”, zegt ze raadselachtig. “En dat terwijl ik eigenlijk een kleine rol wilde.” Samen met de andere spelers Anne Nikkels, Marjo Twilhaar en Rik van den Berg wordt het stuk opgevoerd in het Hervormd Centrum op de zaterdagen 5 en 12 februari. De voorstelling begint om 20.00 uur. De kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar voor € 5,-.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.