Home / archiefcentraal / snel op weg met wheels4all en ov chipkaart

snel op weg met wheels4all en ov chipkaart

Je wordt lid via de website, reserveert een auto, opent die met je OV-chipkaart en kunt meteen op weg. Zo werkt dat sinds deze week. In de praktijk bedenken veel mensen pas op het laatste moment dat ze een auto willen gebruiken.

Ook in Dalfsen zo op weg

Wheels4all coördinator Ingrid Bannink uit Dalfsen weet uit ervaring dat mensen plotseling lid willen worden als ze eigenlijk al in een auto hadden willen zitten: “Ik ben blij dat je alles nu in een paar minuten kunt regelen. Als mensen het mij vragen, kan ik ze meteen op weg helpen”. In Dalfsen staan buurtauto’s van Wheels4all in de Waanderskamp en de Fabiushof, zoals je ook kan zien op de lokale pagina www.wheels4all\dalfsen.

Coördinator Bannink geeft aan dat zij ook graag een buurtauto neerzet in de Gerner Marke of in Nieuwleusen. Als zich voldoende mensen aanmelden staat daar snel een buurtauto. Bannink: “Mensen moeten het me laten weten als ze ook een buurtauto voor hun deur willen. Ik kan me nog herinneren dat de mensen van Wheels4all een splinternieuwe wagen voor mijn deur kwamen zetten. Dat is toch fantastisch?”

Voordeligste deelauto’s

“De besparing ten opzichte van een eigen auto is al snel meer dan 120 euro per maand,” concludeert de Consumentenbond in het artikel ‘Auto delen, dubbel plezier’. Wheels4all komt als voordeligste aanbieder uit het vergelijkend onderzoek. Dat kan omdat deze organisatie geen winstoogmerk heeft en een beheerders uit de buurt de auto’s beheren. Een buurtauto is vooral handig voor mensen die bewust omgaan met hun portemonnee en het milieu. Je betaalt namelijk alleen wanneer je hem gebruikt.

Schone en zuinige auto’s

Bij Wheels4all hebben de leden zeggenschap over het type auto en de plek waar hij komt te staan. Wheels4all telt nu 3.000 leden. Samen gebruiken zij 200 milieuvriendelijke auto’s. Een buurtauto is ook een prima alternatief voor een tweede auto. Want een tweede auto staat vaak het grootste deel van de tijd te niksen. Dat is zonde van het geld dat hij kost en de parkeerruimte die hij bezet houdt. Meer informatie staat op www.wheels4all.nl.

Gebruik van buurtauto

Om de buurtauto’s te kunnen gebruiken, moet je eerst lid worden van Wheels4all. Dat kan snel via de website. Er is al een abonnement van 2,50 euro per maand. Daarnaast betaal je 2,50 euro per uur en circa 20 cent per kilometer. Daar zit de benzine al bij. Een buurtauto is goedkoper dan een eigen auto als je minder rijdt dan 12.000 kilometer per jaar. Naar afschrijving, onderhoud, reparaties, verzekeringen en wegenbelasting heb je geen omkijken. Je koopt geen auto, maar kilometers. En hebt dus wel de lusten, maar niet de vaste lasten.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.