Home / archiefcentraal / rookmelders houden brandweer scherp

rookmelders houden brandweer scherp

Niemand zal het belang van rookmelders in twijfel trekken en heel wat levens zijn gered door deze apparaatjes. Dat elke rookdetectie niet meteen duidt op brand bleek wel weer vandaag. Tweemaal rukte de branweer uit, en even zovele keren was het loos alarm.

Disndagochtend rond 11.30 uur werd de Ommer brandweer opgeroepen voor een automatische rookdetectie bij verzoringscentrum de Oldenhaghen. De brandmelder werd geactiveerd, tijdens het afstomen van behang. Een teveel aan hete lucht laat de detector afgaan. Dat deze lucht niet altijd verhit wordt door vuur, maar zoals nu door een stoomapparaat kan het apparaat niet onderscheiden en gaat gewoon af. Voor de brandweer viel er niet meer te doen, dan het uitvoeren van een korte controle.

Niet veel later werden de mannen van de brandweer Ommen wederom opgeroepen. Dit keer kwam de melding van Hotel restaurant Wildthout. Ook hier was er sprake van overmatige stoomvorming. Ditmaal in één van de douches op de hotelkamer. Ook hier was het voor de brandweer een kwestie van een kleine controle.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.