regionale bouwkampioenschappen nieuwleusen

Fundeon en Opleidingscentrum De Grift organiseren op 13 en 14 januari in Nieuwleusen de Regionale Bouwkampioenschappen in Nieuwleusen. In de beroepsgroepen timmeren, metselen en tegelzetten strijden jonge deelnemers om de titel Regionaal Bouwkampioen 2011.

Alle deelnemers volgen een beroepsopleiding in de bouw. De beste twee deelnemers per beroepgroep uit elke Fundeon-regio (Noord-Oost, Zuid en West) gaan door naar de Nederlandse Bouwkampioenschappen die Fundeon, samen met het opleidingsbedrijf SPB regio Brabant West en Tholen, van 15 tot en met 18 maart 2011 in Bergen op Zoom organiseert. Vervolgens maakt de Nederlands kampioen kans op de wereldtitel.

De Nederlandse kampioenen in elk bouwberoep gaan in oktober 2011 naar de WorldSkills wedstrijden in London. Tijdens de WorldSkills strijden jonge Nederlandse vakmensen voor goud, zilver en brons in hun beroep tegen kandidaten uit de hele wereld.

Deze wedstrijden, die elke twee jaar plaatsvinden, zijn feitelijk de ‘Olympische Spelen’ voor jonge vakmensen in veertig verschillende beroepen. Tijdens de WorldSkills wedstrijden in Japan in 2007 werd de Nederlandse metselaar Stephan Kemna vice-wereldkampioen in z´n vak. In 2009 werd de Nederlandse timmerman Willem Beverloo in Canada vierde. Hij is dit jaar één van de juryleden tijdens de kampioenschappen in Nieuwleusen.

Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te nemen bij de Regionale Bouwkampioenschappen. De kampioenschappen vinden plaats bij Opleidingscentrum De Grift aan De Grift 12 in Nieuwleusen. Op donderdag 13 januari kan men de wedstrijden bezoeken van 15.30 uur tot 20.00 uur. Op vrijdag 14 januari van 8.00 uur tot 12.15 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur. Vervolgens is om 18.00 uur de prijsuitreiking. Op vrijdag 14 januari is tevens de open dag van Opleidingscentrum De Grift. Deze is van 8.00 uur tot 20.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.