Home / archiefcentraal / palliatief cafe

palliatief cafe

Palliatief café Soelaas opent op 7 februari voor de eerste keer in 2011 haar deuren. Thema van deze avond is: “Wat is palliatieve zorg?Het palliatief café richt zich op mensen met een duidelijke prognose van een verkorte levensverwachting door ziekte en iedereen die met stervensbegeleiding geconfronteerd wordt.

“Café Soelaas is een ontmoetingsplaats waar lotgenoten, familie, mantelzorgers, professionals en vrijwilligers elkaar in een gemoedelijke sfeer kunnen ontmoeten”, aldus Birgit Rusken, coördinator van het palliatief café. Huisarts W. van As uit Hardenberg dieper ingaan op dit thema en uitleg geven. Hij zal tevens de term palliatieve zorg toelichten en vertellen welke discipline bij palliatieve zorg betrokken kunnen worden. Vervolgens zal mevr. Veld ervaringen delen, als dochter, en vertellen hoe zij palliatieve zorg ervaren heeft in de laatste fase van het leven van haar moeder.

Ook wordt er aandacht besteed aan de financiën rondom palliatieve zorg:

Wat wordt vergoed door de zorgverzekeraar en wat niet?

Wat is er mogelijk via de belastingdienst en zorgverlof?

Wat is respijtzorg?

En wat zijn thuis de mogelijkheden op het gebied van stervensbegeleiding?

Naast het aanhoren van de informatie, is er voldoende ruimte om ontspannen over het thema door te praten en vragen te stellen. Zo zal er een regieverpleegkundige aanwezig zijn, een huisarts, een maatschappelijk werker, een mantelzorgconsulent van de Vrijwillige Thuiszorg en vrijwilligers uit de terminale zorg. Daarnaast zijn het Vechtgenotenhuis en het Hospice in Hardenberg ook vertegenwoordigd.

Belangstellenden zijn van harte welkom in palliatief café Soelaas, gehouden in Den Herdenbergher, Oosteinde 32 in Hardenberg. De zaal is open om 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur. De toegang is gratis, evenals het kopje koffie bij binnenkomst.

Meer informatie is te vinden op de website: www.cafesoelaas.nl

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.