open huis op wereldkankerdag

Op vrijdag 4 februari worden ter gelegenheid van Wereldkankerdag overal in het land evenementen georganiseerd. Zo zetten door het hele land de lokale en regionale Inloophuizen hun deuren open.

Een Inloophuis is er om mensen die te maken hebben met kanker in alle niet-medische zaken te ondersteunen. Zij zijn welkom voor een praatje, een luisterend oor, voorlichting, contact met lotgenoten of een moment van rust en bezinning. Of om juist even níet met hun ziekte bezig te zijn tijdens een sportieve of creatieve activiteit.

Onderstaand de volledige lijst van Inloophuizen in Nederland. Hierin ziet u welk Inloophuis in uw verspreidingsgebied zijn deuren opent op 4 februari.

De diagnose kanker zet iemands hele leven op zijn kop. Emoties als paniek, pijn, verdriet en vooral angst vormen samen een totaal onoverzichtelijke situatie. Inloophuizen staan open voor iedereen die met kanker in aanraking komt. Voor de zieken, partners, familieleden en andere betrokkenen. Want kanker heb je niet alleen.

Voor wie niet gebruik maakt van de Open Dagen tijdens Wereldkankerdag staat speciaal op 4 februari een korte film op www.fightcancer.nl. De indrukwekkende film toont in 1 minuut de opbloei van iemands leven tot de diagnose kanker komt. Dan staat het leven even stil.

Dankzij wetenschappelijk onderzoek genezen gelukkig steeds meer mensen van kanker. Op dit moment is bijna 60% van alle patiënten na vijf jaar kankervrij. In 1949 was dit maar 25%. En dankzij de goede nazorg hebben steeds meer mensen een betere kwaliteit van leven met kanker.

Tijdens Wereldkankerdag staat de impact van kanker en de zorg voor patiënten centraal. Bezoek op 4 februari een van de Inloophuizen en bekijk de film op www.fightcancer.nl.

Lijst Inloophuizen in het Vechtdal:

Hoogeveen

Toon Hermans Huis Drenthe io, Contact: Hr. R. Slot, 06-51808201, www.carebusiness.nl

Ommen

Stichting Vechtgenoten, Beerzerweg 5d, 7731 PA Ommen, 06-39032263, vechtgenoten@live.nl, www.vechtgenoten.nl

Zwolle

Stichting Intermezzo, Dokter Spanjaardweg 29-B, 8025 BT Zwolle, 06-46451795, intermezzo@nazorgcentrum.nl

Zwolle

Stichting De Zonnesteen, Koestraat 4, 8011 NK Zwolle, 06-57728983, zonnesteenzwolle@gmail.com, www.zonnesteenzwolle.nl