Home / archiefcentraal / ommer sportkampioenen in het zonnetje gezet

ommer sportkampioenen in het zonnetje gezet

Instructeur Daniëlle Meijerink is op 14 november voor de tweede maal Nederlands Kampioen geworden met haar hond Tara (Border Collie). Daniëlle is lid van Hondenschool & Trainingscentrum Adel en loopt met haar honden in de landelijke competitie van de Federatie Hondensport Nederland. Met Tara loopt zij in de hoogste klasse (CMID) van de landelijke competitie Agility (behendigheid).

Meisjes groepsspringen C bestaat uit Niamh, Femke, Maaike, Romy, Serena, Ellen, Ilona, Nicole, Sanne, Laura en worden getraind door Jolinda en Niels en zijn allen lid van Gymnastiek Vereniging Ommen. Tijdens de Nederlandse kampioenschappen groepsspringen C-lijn hebben de meiden een unieke prestatie neergezet. Tijdens het eerste optreden tijdens een NK is de groep op twee onderdelen kampioen geworden. Tijdens de NK kampioenschappen B-lijn springen afgelopen december is de groep drie keer derde geworden.

Manon Veenstra grossierde in 2010 net als de afgelopen jaren in titels. Ze ontwikkelt zich steeds meer als een talent dat nog heel veel binnen het vrouwen BMX-en kan bereiken. In tegenstelling to de meeste meisjes, probeert zij namelijk alle technieken die de jongens ook doen. Dit resulteerde in winst bij de meisjes van twaalf op het NK Outdoor NFF in Nuland. Daarnaast werd ze bij twee leeftijden hoger derde op het NK van de KNWU in Kampen.Ook maakte ze de verre reis naar het WK in Pietermaritzburg, Zuid-Afrika waar ze zeer sterk reed en met een keurige tweede plaats naar huis ging.

Nick Geerling heeft een uitstekend jaar achter de rug. Hij wist na goede wedstrijden bij beide BMX bonden Nederlands Kampioen te worden. Zowel op het NK Outdoor NFF in Nuland als op het NK KNWU in Kampen ging hij met de titel naar huis bij de boys van derien jaar.Ook bij het EK in Noorwegen was Nick op de goede weg naar het podium, maar ging hij helaas onderuit.

Nadat het al heel wat jaren vaak fout ging tijdens finales, was het tijdens het NK NFF Outdoor in Nuland de dag van Vincent Huisjes. Zijn starts zijn altijd uitstekend, alleen willen die hem in de finale nog wel eens in de steek laten of hij heeft pech onderweg. Deze keer niet en daarmee liet hij zien dat hij dan ook meteen niet te stoppen is. Als jongste rijder in de leeftijd 18 pluspakte hij in de finale een super start en bouwde hij een grote voorsprong op wat hem zijn eerste Nederlandse Titel opleverde.

De zaalvoetballers hebben in 2010 een unieke prestatie neergezet. Op maandag 31 mei heeft het 1e elftal via de nacompetitie zaalvoetbal promotie afgedwongen naar de Landelijk Eerste Divisie zaalvoetbal van de KNVB. Een unieke prestatie in de geschiedenis (bijna 30-jaar) van de vereniging.

Sharon Hendriks werd op 27 februari in Hoorn Nederlands kampioene marathonschaatsen dames tot en met 17 jaar. Op 14 mei werd ze in Medemblik tijdens de Nederlandse kampioenschappen inline-skaten derde op de puntenkoers.

Daphne Hendriks is op 15 mei in Medemblik Nederlands kampioene inline-skaten geworden op de aflossing. Tijdens hetzelfde kampioenschap werd ze tweede op de 500 meter series en derde op de afvalkoers.

Sambo kampioenen van Sportcentrum Emsland: Nina Zandman,Robin Verbeek, Antonie Zandman,Aad Zandman,Miranda Dankelman en Henk-Jan Ningbers. Sambo is een mengvorm van ongewapend gevecht van worstelen en judo dat in 80 landen op de wereld wordt beoefend.

Volco Meisjes A is Nederlands kampioen volleybal geworden op gras in St. Anthonus.Het team bestaat uit Denise Baas (aanvoerster), Mieke Tip, Sonja Muskee, Jacintha Smit, Inge van Keulen, Jolien Wesselink, Chanel te Kiefte (coach). Poulefase: eerste na twee gewonnen wedstrijden.Volgende ronde: wedstrijd tegen een team uit Servië. Finale: Volley2Be. Daarnaast werd Denise Baas uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.