Home / archiefcentraal / oleander focust op verbouwing en renovatie

oleander focust op verbouwing en renovatie

Het is alweer ruim twintig jaar geleden dat Johan Schutte een eenmansbedrijfje startte, waarin hijzelf als enige werknemer kleine verbouwingen, tegelwerkzaamheden en badkamerrenovaties uitvoerde. Dat doet hij tegenwoordig nog steeds, maar allang niet meer in zijn eentje.

Zijn eerste werkplaats was een garagebox aan de Egelantierstraat, maar daar groeide bouwbedrijf Oleander al snel uit. Inmiddels neemt Johan, samen met zoon en opvolger Erwin en een team van medewerkers, vele bouwwerkzaamheden in de regio voor rekening en verhuisde het bedrijf nog niet zo lang geleden naar een modern pand op bedrijventerrein Alteveer. Ondanks de crisis, loopt het werk van Oleander gestaag door. “Dat komt doordat wij ons op verbouwing en renovatie richten”, denkt Schutte senior. “Juist in een tijd als deze, waarin mensen minder gemakkelijk een nieuw huis kopen of laten bouwen, kiezen ze er vaak voor om dan maar iets aan hun huidige woning te doen.”

Wie zijn huis laat verbouwen bij Oleander, heeft er na het geven van de opdracht geen omkijken meer naar, want de klus wordt kant en klaar opgeleverd. “Het hele traject van ontwerp tot en met de oplevering, doen we allemaal in eigen beheer. Onze jongens zijn allround. Naast timmeren, metselen, kunnen ze installatiewerk verrichten en elektra aanleggen. Zelfs schilder- en stukadoorswerk doen we zelf. Dat betekent dat we het werk heel nauwkeurig kunnen plannen en snel kunnen opleveren. Dat is prettig voor de klant, want je kunt wel even zonder badkamer of keuken, maar niet te lang”, zegt hij. “Hoe snel we zijn? Over een toilet doen we gemiddeld een week. Een badkamer is meer werk, afhankelijk van wat er allemaal aan moet gebeuren, maar dat schommelt tussen de vijf tot tien werkdagen.”

De grote showroom aan de voorkant van het bedrijf staat sinds kort te huur. “We hebben geprobeerd een kachel- en haardenbedrijf erbij op te zetten, maar dat is niet van de grond gekomen. We hebben de tijd niet mee, maar er is vooral vooral internetconcurrentie. We zijn nu bezig met de uitverkoop van de haarden en we willen de ruimte daarna gaan verhuren.” Met een oppervlakte van driehonderd vierkante meter, een eigen ingang, toiletgroep en koffiebar, is de showroom voor allerlei doeleinden te gebruiken. Info www.bouwbedrijfoleander.nl

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.