Home / archiefcentraal / oldenhaghen wil kwaliteitscertificaat hkz

oldenhaghen wil kwaliteitscertificaat hkz

Zorgcentrum Oldenhaghen gaat voor het behalen van het kwaliteitscertificaat HKZ

In het najaar van 2011 wil Zorgcentrum Oldenhaghen in het bezit zijn van het HKZ-certificaat. Met een bijeenkomst op donderdag 27 januari jl. in partycentrum De Lindenberg te Ommen is voor Oldenhaghen het traject van start gegaan voor het behalen van dit kwaliteitskeurmerk. Het zorgcentrum in Ommen maakt sinds eind vorig jaar deel uit van de Saxenburgh Groep.

De Saxenburgh Groep stelt hoge eisen aan het leveren van kwaliteit van zorg. Niet voor niets is de zorgorganisatie – waartoe onder andere het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, de Polikliniek in Ommen en verschillende zorgcentra in de regio behoren – in het bezit van een NIAZ-accreditatie. Daarnaast mogen haar zorgcentra Clara Feyoena Heem en Oostloorn in Hardenberg, ’t Welgelegen in Gramsbergen en Aleida Kramer in Coevorden het HKZ-keurmerk voeren. Het zijn nationaal en internationaal erkende keurmerken, die kwalitatief hoogwaardige zorg garanderen.

Overeenstemming

Sinds 1 september 2010 is Zorgcentrum Oldenhaghen in Ommen gefuseerd met de Saxenburgh Groep. “In Oldenhaghen is men gewend om te werken naar de maatstaven van het Bronzen Keurmerk. Het leveren van kwaliteit is hen dan ook zeker niet vreemd en er wordt bijvoorbeeld al gewerkt met interne auditoren. We gaan het nu alleen op een andere manier doen”, aldus kwaliteitsfunctionaris Anita Pieterman. “Om de kwaliteitseisen en werkwijze binnen de gehele Saxenburgh Groep in overeenstemming met elkaar te brengen, gaan we nu ook in Oldenhaghen van start met het HKZ-traject”.

Minimarkt

De medewerkers van Oldenhaghen kregen donderdag op heldere, maar ook speelse wijze gepresenteerd wat er de komende maanden van hen verwacht wordt. Veel werk zal staan in het teken van ordenen, checken en afstemmen. Op een minimarkt was er onder andere uitleg over HKZ-normen, documentbeheersysteem, Elektronisch Cliëntdossier en cliëntenraadpleging. Een ballonnenact zorgde voor een luchtige noot, maar wel met de serieuze ondertoon van samenwerken, teamspirit, kansen en vernieuwing.

Anita Pieterman: “De medewerkers in Zorgcentrum Oldenhaghen staan in de startblokken om hun cliënten in Ommen het veilige en geborgen gevoel te geven dat ze al gewend waren, maar nu volgens de kwaliteitsnormen van HKZ.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.