Home / archiefcentraal / nijverdal verliest nipt van cs sabadell

nijverdal verliest nipt van cs sabadell

De Spaanse damesploeg Waterpolo CN Sabadell, is winnaar geworden van het internationale toernooi dat dit weekeinde in Ommen en Nijverdal werd gespeeld. De kampioen van Spanje verloor geen enkele wedstrijd. De nieuwe bekerhouder Widex GZC Donk werd met ZVL Leiden gedeeld tweede. Organisator Fysius Het Ravijn eiste de vierde plek voor zich op. De Duitse landskampioen BW Bochum, en de vice-landskampioen Bayer Uerdingen werden respectievelijk vijfde en zesde.

Het Ravijn organiseerde het internationale toernooi ter voorbereiding op de tweede ronde om de Len Trophy, die in het weekend van 21 tot en met 23 januari in Nijverdal wordt georganiseerd. Het spreekt voor zich dat er goede en snelle wedstrijden werden gespeeld, met daarbij soms erg grote uitslagen. De grootste uitslag werd gespeeld door de Spaanse landskampioen CN Sabadell, dat Bayer Uerdingen met maar liefst 26-6 versloeg.

De Nijverdallers verloren zaterdag de openingswedstrijd tegen Sabadell nipt met 10-11. Het Leidse ZVL wist de ploeg van trainer-coach Marcel ter Bals met 13-11 te verslaan. Zondag werden in het eigen topsportbad in Nijverdal twee overwinningen geboekt: BW Bochum werd door de Ter Bals ploeg met 12-8 verslagen. Bayer Uerdingen werd met 14-10 aan de kant gezet.

Trainer-coach Marcel Ter Bals kijkt echter met volle tevredenheid terug op het toernooi. “Tegen Sabedell verloren we nipt met 10-11 en tegen ZVL hadden we te maken met een geblesseerde keepster Meike de Nooy, waardoor Lieke Klaassen het doel verdedigde. Dat we dan met 11-13 verliezen van de Leidsen is te accepteren. “Over 2 weken moeten we er staan. Dan moet het gebeuren”, besluit Ter Bals.

Uitslagen zaterdag 8 januari

Fysius Het Ravijn – CN Sabadell 10-11

WIDEX GZC Donk- Bayer Uerdingen 17-7

Fysius Het Ravijn – ZVL Leiden 11-13

WIDEX GZC Donk – BW Bochum 24-8

CN Sabadell- Bayer Uerdingen 26-6

ZVL Leiden – BW Bochum 20-18

Uitslagen zondag 9 januari

BW Bochum – Bayern Uerdingen 16-6

ZVL Leiden – CN Sabadell 10-14

Fysius Het Ravijn – Bayern Uerdingen 14-10

WIDEX GZC Donk – CN Sabadell 10-18

Fysius Het Ravijn – BW Bochum 12-8

WIDEX GZC Donk – ZVL 10-10

Eindstand

1. CN Sabadell (Spa) 4-12

2. WIDEX GZC Donk 4-7

3. ZVL Leiden 4-7

4. Fysius Het Ravijn 4-6

5. Blau Weiss Bochum (Dui) 4-3

6. Bayer Uerdingen (Dui) 4-0

Bekijk de beelden en interview met Mark ter Bals op RTV Oost http://www.rtvoost.nl/sport/default.aspx?nid=120201

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.