Home / archiefcentraal / met ov chipkaart meteen op weg met wheels4all

met ov chipkaart meteen op weg met wheels4all

Een tweede auto is handig, maar niet altijd noodzakelijk. En vaak wel een grote kostenpost. Voor wie van die vaste lasten afwil, maar toch af en toe een auto nodig heeft, is Wheels4All een goede optie, vindt Ingrid Bannink. Sinds twee jaar maakte de Dalfsense gebruik van dit autodeelsysteem en dat bevalt haar uitstekend.

“We reden 18000 kilometer per jaar en gebruikten de auto veel te vaak voor van die kleine ritjes naar het zwembad, de bieb of het sportveld”, vertelt Ingrid. “Ik dacht wel iedere keer: eigenlijk kan ik beter gaan fietsen, maar ja, als die auto voor de deur staat en het is niet zulk mooi weer, is de verleiding vaak te groot en zat ik voor ik het wist weer in de auto. Toch voelde ik me iedere keer schuldig, want ook met kleine ritjes benadeel je het milieu en dat wil ik eigenlijk niet.” Een artikel over het Wheels4All-deelsysteem, waarbij je een abonnement kunt nemen op een buurtauto, sprak haar wel aan. Dus besloten ze hun eigen auto een half jaar ergens te stallen en het systeem te testen.

“Het principe is eenvoudig. Wanneer je lid bent van Wheels4All komt ergens in jouw buurt een auto te staan. Je krijgt een pasje en kunt de auto boeken wanneer je hem nodig bent. Wanneer je op het afgesproken tijdstip bij de auto staat en je pasje voor de buitenboordcomputer houdt, springt het slot open en kun je op weg”,vertelt ze. “De besparing ten opzichte van een eigen auto komt volgens de consumentenbond al snel op meer dan 120 euro per maand,” vertelt ze. “Wheels4all komt als voordeligste aanbieder uit het vergelijkend onderzoek. Dat komt doordat deze organisatie geen winstoogmerk heeft en beheerders uit de buurt de auto’s beheren. Een buurtauto is vooral handig voor mensen die bewust omgaan met hun portemonnee en het milieu. Je betaalt namelijk alleen wanneer je hem gebruikt.”

Het systeem beviel de familie Bannink zo goed, dat ze hun eigen auto verkochten. Ingrid is inmiddels zelfs buurtcoördinator van Wheels4All. “In Dalfsen staan buurtauto’s van Wheels4all in de Waanderskamp en de Fabiushof, zoals je ook kan zien op de lokale pagina www.wheels4all\dalfsen. Ik zou ook graag een buurtauto neerzetten in de Gerner Marke of in Nieuwleusen. Bij genoeg deelname regel ik dan dat er een auto komt.” Hoeveel bespaart de familie Bannink nu zelf per maand? “Eerlijk gezegd niets”, bekent Ingrid. “In financieel opzicht kan Wheels4All uit wanneer je minder dan 12000 kilometer per jaar rijdt. We maken nu wel veel minder kilometers, maar zitten daar nog steeds ruim boven. Maar al scheelt het niet in de portemonnee, we pakken nu wel veel vaker de fiets, dus gezond voor het milieu en voor onszelf is het sowieso.”

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.