Home / archiefcentraal / luisman start 2011 met overwinning

luisman start 2011 met overwinning

In de laatste week van 2010 nam Jordy Luisman deel aan een tweetal veldritten. De veldrijder van ATB-Team Lemelerveld startte op woensdag 29 december bij de Nationale Veldrit in Vorden en op vrijdag 31 december reed hij in Herford (D) een Internationale cross.

Nadat op tweede kerstdag de kerstveldrit in Reusel werd afgelast was het maar afwachten of de cross in Vorden wel door kon gaan. De organisatie besloot het parcours deel aan te passen zodat de cross gewoon door kon gaan. Het parcours bestond voornamelijk uit lange rechte modderstroken. Jordy mocht bij de start opstellen op de eerste startrij en draaide als vierde het veld in. De gehele wedstrijd kon hij deze positie vasthouden. Hij werd tevens vierde in de einduitslag voor Elite Heren.

Op oudejaarsdag reisde Luisman af naar Duitsland. In Herford werd een Internationale Cyclocross verreden. Het parcours in Herford was spekglad. Jordy moest starten vanaf de laatste startrij. Dit weerhield hem er echter niet van om als vijfde het parcours op te rijden. In de derde ronde kwam hij twee keer ten val in de sneeuw en viel terug tot plaats tien. In de laatste paar ronden kwam hij weer goed in zijn ritme om uiteindelijk als zesde te finishen.

Lyan Rensen, ook ATB-Team Lemelerveld, reed in Raalte mee bij de dames. Zij wist hier als 7e te finishen.

Volgend weekend staat in St. Michielsgestel het NK veldrijden op het programma. Jordy zal hieraan deelnemen.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.