Home / archiefcentraal / leren rekenen en schrijven met groente en eieren

leren rekenen en schrijven met groente en eieren

Op zijn ‘plattelandsschool’ zijn, net als in vele andere schoolklassen, ook kinderen met zwakkere leercapaciteiten. Zijn plan is verder uitgewerkt door het Ommer subsidie-adviesbureau Subvention. Het project ‘Talent floreert door: Ondernemen in het landelijk gebied!’ is door de ministers Marja Van Bijsterveldt van Onderwijs en Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie beloond met een subsidie van 150.000 euro, dat is 75 procent van de totale kosten.

Limbeck ziet het al helemaal voor zich: er komt een kas bij de school waar de leerlingen gewassen gaan telen. Er komt een kippenren. “We gaan de kinderen vanaf het eerste idee tot aan het verkopen van de eitjes overal bij betrekken. Het is zelfs de bedoeling dat wij als leerkrachten zo min mogelijk voorkauwen. Dat de kinderen al doende hun capaciteiten ontwikkelen. Onderhandelen, rekenen, schrijven, timmeren, biologie, economie, marketing.”

Lees het hele artikel op: http://www.destentor.nl/regio/hardenberg/7928821/Rekenen-en-taal-bij-lessen-ondernemen.ece

Bron; de Stentor

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.