Home / archiefcentraal / lamberink maakt van ieder lapje grond lustoord

lamberink maakt van ieder lapje grond lustoord

en hoopt dat ooit uit te kunnen bouwen tot een modeltuin met theehuis. Maar dat is toekomstmuziek. Voorlopig werkt hij er hard aan om zijn bedrijf goed op de kaart te zetten.

Van jongsafaan was Lamberink al graag buiten bezig. Snoeien, maaien, aanplanten of ontwerpen, het creëren van een mooie tuin is zijn lust en zijn leven. Zijn beroepskeuze stond voor hem dan ook al jong vast en hij heeft er nog geen moment spijt van gehad.

“Al voordat ik met mijn opleiding begon, maar ook tijdens mijn studie, tuinierde ik bij kennissen en familie. Het zelfstandig werken beviel me goed, dus besloot ik dat na mijn examen te blijven doen.” De mensen bij wie ik al werkte bleven klant, en door mond-op-mond-reclame groeide zijn bedrijfje snel.

Naast onderhoud, kan men bij Lamberink ook terecht voor het ontwerp en de aanleg van een tuin. Maatwerk is zijn kracht. “Je hebt wel hoveniers die een eigen stijl hebben, maar ik vind het juist belangrijk om een tuin te maken die niet alleen bij een woning of gebouw, maar vooral bij de mensen past”, vindt hij. “Ik vind het heel interessant om iets te maken waar mensen echt gelukkig mee zijn. Dat proces is heel mooi.

Vaak hebben klanten wel een idee van wat ze ongeveer willen, maar niet precies hoe en wat. Ik denk dan met hen mee, en vervul als het ware hun tuindroom. Dat vind ik het mooiste aspect van mijn beroep.”

Wanneer het ontwerp is gemaakt en de benodigde materialen met behulp van uitgebreide catalogi zijn besteld, gaat de jonge hovenier aan de slag. De tuineigenaar heeft er geen omkijken naar, want Lamberink levert de tuin compleet af, van de bestrating en beplanting, tot en met de sierpotten op het terras.

Het is zijn droom om ooit een modeltuin te starten, inclusief catering. “Het lijkt me schitterend om allemaal mooie tuinen aan te leggen, waardoor mensen worden geïnspireerd en kunnen zien dat je dankzij een juiste verhouding tussen levenlozen materialen en de natuur van iedere lapje grond een fantastisch lustoord kunt maken.”

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.