Home / archiefcentraal / kwartfinale van nationale voorleeswedstrijd

kwartfinale van nationale voorleeswedstrijd

De schoolkampioenen,Fleur Scholte van de Bonte Stegge,Ilse Bakker van de Polhaar, Cindy Logterman van de Baron van Dedem, Dana Potjes van de Cazemier, Suzan Pleizier van de Schakel/Kleine Veer, Linde Kampman van het Sjaloom, Wieke Mars van de Heilige Hartschool, Mirjan Tempelman van het Kompas, Wiljon van Hoek van de Planthof, Annelie Visscher van de Uitleg, Judy Spijkerman van de Tweemaster, Julia van der Linde van de Heideparkschool, Sanne Veenstra van de regenboog, Juliet van Dam van de Cyriacus, Lobke Zijlstra van de Wegwijzer en Bram Stolte van de Zaaier strijden in twee sessies om deze eer.

Alle kinderen komen uit groep 7 of 8. Bij de voorronden, die plaatsvonden op de scholen, kwamen zij als de beste voorlezer van hun school uit de bus.

Twee winnaars gaan naar de kwartfinale van de Voorleeswedstrijd, die 23 maart zal plaatsvinden in de Carrousel te Ommen. De provinciale ronde vindt daarna plaats op 20 april ook in de Carrousel. Als alles goed blijft gaan, wordt hij of zij dus zelfs voorleeskampioen van Overijssel.

De voorleeskampioenen van alle provincies treffen elkaar tenslotte op 25 mei in Utrecht voor de Landelijke Finale.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt ieder jaar georganiseerd. Met deze wedstrijd wordt het belang van en het plezier in lezen en voorlezen benadrukt. Vorig jaar hebben totaal bijna 80.000 leerlingen meegedaan van 3.144 scholen.

De jury bestaat uit:Vast jurylid: Mw. Petra Willems, onderwijzeres/teamleider bibliotheek Staphorst en tevens voorzitter van de jury. Vast jurylid: Mw. Hanny Kuiper, voormalig hoofd van de bibliotheek in Raalte.

Gastjurylid: Dhr. Wim van Lenthe, oud-journalist in Oudleusen.

Tijdens de pauze is er een mascottewedstrijd voor de supporters en een muzikaal intermezzo van Gerlof Veldhuis. Het programma begint om 13.30 uur tot 15.30 uur en om 16.00 uur tot ongeveer 18.00 uur.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.