klasgenoten in bussiness

Hoe zou het met die en die zijn? Wat doet hij en waar is zij ook alweer naartoe gegaan? Oude klassenfoto’s staan garant voor mooie verhalen en tv-programma’s en websites als Klasgenoten als Schoolbank.nl zijn niet voor niets zo populair. Een aantal leerlingen uit de Mavo-brugklas van 1987 van de Groen van Prinsterer uit Ommen hebben elkaar weer ontdekt. Sterker nog, ze gaan zelfs samen in zaken.

Vanaf de kleuterschool bevriend, groeiden Martijn Gaasbeek en Klaas-Jan Boessenkool na hun eindexamen uit elkaar. Gaasbeek volgde het Cibab in Zwolle en Boessenkool studeerde bouwkunde in Tilburg. Toen ze jaren later beiden weer in Ommen woonden, kwamen ze elkaar af en toe tegen en dan was het weer als vanouds. “We spraken elkaar in elk geval altijd op Koninginnedag”, vertelt Gaasbeek. “Toen we een paar jaar geleden samen naar de optocht stonden te kijken, zei ik tegen Klaas-Jan dat wij al een tijd op zoek waren naar een geschikt pand voor Sportrijk, onze sportschool. We hadden het erover dat panden in die orde van grootte en met voldoende parkeerruimte in Ommen moeilijk te vinden waren.

Klaas-Jan zei dat hij het in gedachten zou houden, maar later hebben we het er eigenlijk nooit meer over gehad. Totdat hij ons anderhalf jaar geleden belde en zei dat hij een stuk grond op het nieuwe bedrijventerrein de Rotbrink had gekocht en daarop een bedrijfsverzamelpand wilde bouwen. Het leek hem wel wat voor ons.” De oud-klasgenoten gingen met elkaar in gesprek en in een later stadium schoof daarbij ook makelaar Albrecht Dijkstra aan. “Hij zat vroeger ook bij ons in de klas en is nu makelaar”, zegt Boessenkool. “Hij zorgt samen met een collega voor de verhuur van het gebouw. Het leek wel een aflevering van het programma Klasgenoten, het was een echte reünie.” Naast het ophalen van herinneringen, werd er ook serieus gepraat en inmiddels is de zaak beklonken.

Sportrijk zal begin 2012 verhuizen naar De Rotbrink. Gaasbeek haalt de tekeningen erbij en vertelt enthousiast hoe het er allemaal uit gaat zien. “Het gebouw krijgt twee verdiepingen. Beneden komen de receptie en lounge en de kamers voor de fysiotherapeut, kantoor en dergelijke. Ook krijgen we daar een grote zaal voor groepslessen. De kleedkamers zijn boven, net zoals de RPM zaal, een zaaltje voor groepslessen en een grote ruimte, waarvan de buitenste ring wordt ingericht als hardloopbaan” Ook zijn vriendin Sylvia is enthousiast. “Eindelijk krijgen we een pand dat past bij onze activiteiten. We organiseren veel en de kwaliteit van onze lessen en docenten is hoog, maar het huidige pand heeft niet veel uitstraling. Daarin komt straks verandering. In feite sluit dit gebouw aan op ons imago en daarmee aan onze kwaliteit”, zegt ze. “Het gebouw zal ook een stuk comfortabeler zijn voor onze bezoekers. Het is beter geïsoleerd en overal komt vloerverwarming. Daarmee worden bijvoorbeeld de grondoefeningen een stuk prettiger.”

Het gebouw wordt ingericht door studio Blnd. waarvan de eigenaar Harald Duerink ook weer een oud-klasgenoot is (Niet aanwezig op de foto). “Harald is meubel- en interieurontwerper geworden en heeft een bedrijf in Hengelo”, vertelt Gaasbeek. “Hij maakt prachtige dingen. Hij heeft de lounge in ons huidige pand ook ingericht en daarmee zijn we zo tevreden, dat we hem gevraagd hebben ons nieuwe pand in te richten.” Hij lacht. “Toen we als 12-jarige brugsmurfen voor het eerst Engels, Frans en Wiskunde kregen, hadden we ons nooit voor kunnen stellen dat we jaren later allemaal een eigen bedrijf zouden hebben en elkaar nog eens op deze manier voort zouden helpen. Hartstikke leuk.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.