kerkuilen in de problemen

Doordat het niet zo goed gaat met de broedresultaten van de kerkuil in de regio Ommen, wil de vogelwerkgroep iedereen in het buitengebied van Ommen en de omliggende dorpen oproepen suggesties voor plaatsingsplekken voor zo’n kast te doen. Is een locatie naar het oordeel van de werkgroep geschikt, dan stelt deze een kerkuilenkast ter beschikking en zal deze in de toekomst ook onderhouden en monitoren.

De laatste jaren is het aantal broedparen en broedresultaten gestadig teruggelopen met meer dan 50 %. Dat komt ten dele door slechte muizenjaren, maar ook door de lange winters met veel sneeuw die de laatste jaren er de oorzaak van zijn dat de uil niet bij zijn belangrijkste prooi (de muis) kan komen, want die maakt zijn gangen dan onder de sneeuw.

Wilt u deze prachtige uil in de nabijheid van uw woning of boerderij en beschikt u daar over een rustige plek, meldt dit dan aan de vogelwerkgroep, contactpersoon Han Bouman, 0523-251520.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.