julia en wiljon winnen dalfser voorleeswedstrijd

Alle dorpen uit de gemeente waren weer vertegenwoordigd.

Winnaar van de eerste sessie was Julia van der Linde, die voorlas uit “Hoe overleef ik mijn eerste zoen” van Francine Oomen. Volgens de jury had Julia een goede inleiding, afwisselend stemgebruik en een goede articulatie. Wiljon van Hoek, winnaar van de tweede ronde, las voor uit “Afrekening in de Alpen” van Johannes Visscher. Hij bracht het volgens de jury heel boeiend. Een goed tempo, duidelijke uitspraak, liet zijn gezicht spreken (mimiek) en wist heel goed de tempowisselingen te benadrukken.

De jury bestond uit Petra Willems, oud-onderwijzeres en teamleider van de bibliotheek in Staphorst. Zij was evenals vorig jaar de voorzitter. Daarnaast Hanny Kuiper, voormalig hoofd van de bibliotheek in Raalte en ook vast jurylid. Als gastjurylid was dit jaar Wim van Lenthe, oud-journalist uit Oudleusen. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na de pauze, waarin Gerlof Veldhuis weer van alles uit de kast haalde op de piano, werd het verlossende woord door de juryvoorzitter gesproken.

De winnaars kregen een bos bloemen, een boekenbon, een voorleestas en een oorkonde. Zij gaan door naar de regioronde die 23 maart in Ommen wordt gehouden. Voor alle voorlezers was er nog een mooie “deelnemersoorkonde” en een sleutelhanger.

Voor de supporters viel er ook wat te winnen. Er werd ook bekeken welke school de mooiste en origineelste mascotte had gemaakt. Bij de eerste sessie was dat de mascotte van de supporters van Annelie Visscher van de Uitleg uit Dalfsen, een prachtige originele boekenwurm. Bij de tweede sessie werd het de mascotte van de supporters van Mirjan Tempelman van het Kompas, een ziek kalf in een kruiwagen. De prijs was iets lekkers voor de hele klas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.