Home / archiefcentraal / jubileum edtitie van boertjes schaaktoernooi

jubileum edtitie van boertjes schaaktoernooi

Dit jaar gaat de geschiedenis in als een bijzonder schaakjaar voor dam- en schaakvereniging Kijk Uit Balkbrug. Een kwart eeuw lang, elk jaar een succesvol schaaktoernooi organiseren is op zich al een hele prestatie. Dat het toernooi al die jaren ondersteund wordt door Boertjes Makelaardij mag ook als unicum niet onvermeld blijven. Dan heb je of een trouwe sponsor of je weet een heel goed toernooi te organiseren.

Deze samenwerking leidde ertoe dat het Boertjesschaaktoernooi een begrip in de Nederlandse schaakwereld. Het begon 25 jaar geleden als promotie voor de schaakafdeling van de club. Door een laagdrempelig toernooi te organiseren wilde de club huisschakers de drempel naar de club over helpen. Aan die opzet is door het organiserende viertal nooit getornd. Nog altijd is de doelstelling van het toernooi de huis-tuin- en keukenschaker op een even competitieve als ontspannen wijze in contact te brengen met het prachtige schaakspel en met mede schaakliefhebbers.

Op de vrijdag 28 januari wordt het jubileum opgeluisterd met een simultaan waarvoor zesvoudig Nederlands kampioen, internationaal schaakgrootmeester Loek van Wely acte de présence geeft. Hij gaat het vanaf een uur of acht opnemen tegen tenminste 30 schakers. De dag erna kunnen de deelnemers aan het toernooi de degens met elkaar kruisen. Ook nu weer zijn er aanmeldingen uit alle windstreken. Het toernooi krijgt uiteraard een extra feestelijk karakter. Wat dit gaat inhouden wil de organisatie nog niet kwijt.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Aanmelden kan bij Henk Veenstra op 0523-656824 of via boertjesschaaktoernooi@hotmail.com

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.