Home / archiefcentraal / jeugd vv hoonhorst succesvol

jeugd vv hoonhorst succesvol

Vv Hoonhorst heeft de eerste seizoenshelft al gesloten met een aantal jeugdteams dat kampioen is geworden. Waar Hoonhorst meestal hooguit maar één of soms twee teams als kampioen mag huldigen, werden dit keer maar liefst drie teams kampioen. Door de vele regenval zijn de veldcompetities wat rommelig verlopen, maar aan het eind bleken er toch mooie successen te zijn voor Hoonhorst.

Op de voorlaatste speelronde werd F2 al kampioen. Ondanks dat deze jongens vaak tegen fysiek grotere tegenstanders moesten spelen, werd er door deze talentjes in het begin vaak ruim gewonnen.

Later in de competitie kwamen ze meer gelijkwaardige teams tegen waardoor er soms spannende wedstrijden gespeeld werden. De kampioenswedstrijd werd met veel publiek langs kant gewonnen met 6-4 van Lemelerveld F4. Door deze overwinning werd Hoonhorst F2 onbereikbaar voor de concurrentie, ondanks dat de laatste wedstrijd niet meer gespeeld is vanwege de sneeuw.

In de laatste speelronde konden zowel Hoonhorst E1 als E3 kampioen worden. Het opmerkelijke was dat beide teams gelijktijdig uit bij Wijthmen hun wedstrijden moesten spelen. Ondanks dat veel wedstrijden afgelast werden vanwege de sneeuw gingen deze wedstrijden wel door. Op twee helften van het veld streden de twee teams van Hoonhorst voor het kampioenschap.

Voor E3 was het niet zo spannend: alleen als zij dik verloren en de concurrent heel dik zou winnen dan was er nog een kans dat het succes aan hun neus voorbij zou gaan. Maar zover liet E3 het niet komen. Ook de laatste wedstrijd tegen Wijthmen E2 werd met 0-7 gewonnen.

Spannender was het op het veld ernaast. Daar moest Hoonhorst E1 tegen de grote concurrent Wijthmen E1. Deze laatste wedstrijd zou bepalen wie kampioen werd. Hoonhorst begon de wedstrijd met drie punten voorsprong en een iets beter doelsaldo (twee verschil). Als Wijthmen dus met 3-0 zou winnen zouden zij Hoonhorst voorbij gaan in de stand. In een enorm spannende wedstrijd bleven de doelpunten uit. De laatste minuten zette Wijthmen nog volop druk om de overwinning binnen te halen maar Hoonhorst wist alle schoten af te weren. Toen de scheidsrechter uiteindelijk af floot was het feest compleet: twee teams van Hoonhorst kampioen bij buurtvereniging Wijthmen (Hoonhorst en Wijthmen hebben een gecombineerde A, B en C-jeugd).

Alle drie teams hebben hun kampioenschap uitbundig gevierd. Namens de vereniging kregen ze allemaal een beker en een herinneringsfotolijst aangeboden. Natuurlijk volgden de gebruikelijke rondrit op de kar door het door en het traditionele patat eten bij Kappers.

Lees ook

S.V. Nieuwleusen JO11-2 kampioen

NIEUWLEUSEN – Zaterdag 18 december speelde S.V. Nieuwleusen JO11-2 in Zwolle de kampioenswedstrijd tegen SVI. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.