jeroen bijl exposeert in de bibliotheek

In de bibliotheek aan de Chevalleraustraat worden tot 24 februari tekeningen van Ommenaar Jeroen Bijl tentoongesteld. Bijl, vooral bekend van zijn aquarellistische werk, laat hij met deze portrettekeningen zien een veelzijdig kunstenaar te zijn.

Portretten van ouderen, kinderen en ook van dieren vormen de hoofdmoot van de tentoonstelling. Zo zijn er twee oude dames te zien, de één kregel de wereld inkijkend, de ander lijdzaam voor zich uit starend. De jongeman met borreltje, vanaf twee kanten getekend, maakt een glimlach los. De kinderen ontroeren.

Jeroen Bijl was aanvankelijk helemaal niet gecharmeerd van tekenen en schilderen. In tegenstelling tot zijn zussen die naar de kunstacademie gingen, trok hij naar zee. De wereld zeeën bevaren, dat is wat hem trok. Hij heeft ze allemaal gezien, achter elke horizon lokte een nieuwe waardoor heel veel landschappen zijn deel zijn geworden. Toen Bijl na tientallen jaren aan de wal kwam bleek ruimte voor hem onontbeerlijk. Hij en zijn vrouw vonden een schitterende plek in het Vechtdal met wat minder water maar met veel ruimte en horizon.

Tijdens een vakantie, terwijl de kinderen op de veranda zaten te tekenen, nam Bijl ook het schetsboek ter hand en zijn eerste landschapstekening ontstond ter plekke. Vervolgens ging hij teken- en aquarelleercursussen volgen, werd lid van de kunstenaarsvereniging Palet in Zwolle, verdiepte zich in de techniek van de verschillende stijlen en kan zich nu geen dag meer zonder potlood, penseel en papier voorstellen. Hij werkt veel in opdracht, geeft cursussen en staat in de zomer graag op een kunstmarkt. Zijn hobby is zijn beroep geworden.

Meer informatie over Jeroen Bijl en zijn workshops is te vinden op de website www.achteresch.nl

De expositie is tot 24 februari tijdens de openingstijden van de bibliotheek te bezichtigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.