Home / archiefcentraal / jaarwisseling rustig verlopen

jaarwisseling rustig verlopen

De jaarwisselingsnacht in Vechtdal en Salland lijkt rustig verlopen. De brandweer is een aantal keren uitgerukt voor brandjes, maar dat betrof in de meeste gevallen kleine buitenbrandjes. Van de politie moet de berichtgeving nog binnenkomen, maar voor zover nu te overzien, is het voornamelijk bij ‘een oogje in het zeil houden’ gebleven.

Aan de Engeweg in Wijhe moest de brandweer kort voor middernacht aan de bak wegens een schoorsteenbrand. Vooral vanwege brandgevaar van het rietendak was er extra waakzaamheid. Maar de blusauto’s uit Wijhe en Raalte voorkwamen een brand.

Verder bleef het voornamelijk bij kleine brandjes in ondermeer Den Ham, Beerzerveld, Deventer, Raalte en Olst, meestal ontstaan door vuurwerk.

Kort voor de jaarwisseling leek het nog een saaie vuurwerkavond te worden wegens dichte mist. Maar tegen een uur of 23.00 begon het te motregenen waardoor de lucht helderder werd. Op die manier kon je van je eigen vuurwerk, maar ook van dat van de rest van de verre omgeving genieten.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.