Home / archiefcentraal / jaarlijkse lampionnenoptocht in dalfsen

jaarlijkse lampionnenoptocht in dalfsen

Vroeger werd de optocht vlak voor koninginnedag gehouden. Omdat het in april langer licht is, was het tijdstip echter voor veel (kleine) kinderen aan de late kant, Vandaar dat enkele jaren geleden door de oranjevereniging is besloten de lampionnenoptocht op de verjaardag van de Koningin, op 31 januari te houden. Dit jaar valt 31 januari op maandag.

Het start- en eindpunt is bij De Trefkoele. Om 19.00 uur is het vertrek en rond 20.30 is de optocht weer terug bij de Trefkoele. Er lopen twee muziekkorpsen mee: Excelsior uit Dalfsen en Polyhymnia uit Lemelerveld.

De route gaat onder andere door de Henry Dunantstraat, Kievitsbloem, Grasklokje, Heideanjer, Polhaarweg, Thomas a Kempislaan, Stickerstraat Campferbeekstraat, Fabiushof, Ittersumstraat, Van Lentestraat, Ter Culestraat en de Van Tydecampstraat. Aanwonenden langs deze route worden gevraagd kaarsjes bij het huis of in de tuin te plaatsen voor de feestelijk doorgang.

De kinderen mogen zelf hun gemaakte of gekochte lampionnen meedragen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.