inschrijving stationloop start middernacht

Limiet 1.000 deelnemers

. “Exact om 00.00 uur draai ik de schakelaar om en start de race tegen de klok”, vertelt Nico Kropman.

Kropman is de man die alle edities de inschrijvingen heeft gedaan. “Eigenlijk hebben we twee wedstrijden. Eén bij de inschrijving op 1 februari en één op 25 mei. Het is een gekkenhuis op 1 februari om alles in goede banen te leiden. Oké, we doen alles online met www.inschrijven .nl maar voordat die mogelijkheid klaar is, ben je wel wat stressmomenten verder.” Ook deze vierde edities lijkt weer alle records te gaan breken. Behalve de limiet van 1.000 deelnemers laat Kropman weten. “Die staat in 2011 vast.”

“Eén dezer dagen zit het bestuur weer rond de tafel met beide gemeenten en de politie. De evaluatie is al afgerond en nu lopen we de veranderingen bij langs.” Kropman kan nog niet definitief toezeggingen doen maar het parkeerterrein bij NS-station Ommen is aanzienlijk uitgebreid. Daar liggen kansen om de start in een rechte lijn te laten plaatsvinden en niet met de bekende scherpe draai. ”Dat is een voorbeeld van een wijziging die goed moet worden doorgesproken maar verder ligt het draaiboek natuurlijk klaar.”

Samen met de sponsoren NS en Rabobank Vaart en Vechtstreek en de organiserende verenigingen ACO Van Elderen en Railrunners Zwolle kijken wij reikhalzend uit naar de start op 25 mei 2011. Eigenlijk is het aantal deelnemers niet zo’n belangrijk punt voor ons. Maar de limiet moeten we nog steeds hanteren vanwege de flessenhalzen hier en daar in het parcours. Wij gaan voor de kwaliteit want die vindt iedereen belangrijk.”

Dinsdagmorgen om 00.00 uur start de inschrijving van de 4e editie. De derde editie was in 21 uur vol. Mede door deze grote belangstelling is de verwachting van de organisatie dat snelheid van inschrijving geboden is. Ook dit jaar geldt namelijk, VOL=VOL.