Home / archiefcentraal / inschrijving station tot stationloop gaat van start

inschrijving station tot stationloop gaat van start

Slaapzakken zijn niet nodig maar de vergelijking daarmee is treffend. De inschrijving van de vierde editie van de Station tot Station Loop gaat open op maandag middernacht. “Exact om 00.00 uur draai ik de schakelaar om en start de race tegen de klok”, vertelt Nico Kropman.

Kropman is de man die alle edities de inschrijvingen heeft gedaan. “Eigenlijk hebben we twee wedstrijden. Eén bij de inschrijving op 1 februari en één op 25 mei. Het is een gekkenhuis op 1 februari om alles in goede banen te leiden. Oké, we doen alles online met

www.inschrijven .nl maar voordat die mogelijkheid klaar is, ben je wel wat stressmomenten verder.” Ook deze vierde edities lijkt weer alle records te gaan breken. Behalve de limiet van 1.000 deelnemers laat Kropman weten. “Die staat in 2011 vast.”

“Eén dezer dagen zit het bestuur weer rond de tafel met beide gemeenten en de politie. De evaluatie is al afgerond en nu lopen we de veranderingen bij langs.” Kropman kan nog niet definitief toezeggingen doen maar het parkeerterrein bij NS-station Ommen is aanzienlijk uitgebreid. Daar liggen kansen om de start in een rechte lijn te laten plaatsvinden en niet met de bekende scherpe draai. ”Dat is een voorbeeld van een wijziging die goed moet worden doorgesproken maar verder ligt het draaiboek natuurlijk klaar.” Samen met de sponsoren NS en Rabobank Vaart en Vechtstreek en de organiserende verenigingen ACO Van Elderen en Railrunners Zwolle kijken wij reikhalzend uit naar de start op 25 mei 2011. Eigenlijk is het aantal deelnemers niet zo’n belangrijk punt voor ons. Maar de limiet moeten we nog steeds hanteren vanwege de flessenhalzen hier en daar in het parcours. Wij gaan voor de kwaliteit want die vindt iedereen belangrijk.”

Dinsdagmorgen om 00.00 uur start de inschrijving van de 4e editie. De derde editie was in 21 uur vol. Mede door deze grote belangstelling is de verwachting van de organisatie dat snelheid van inschrijving geboden is. Ook dit jaar geldt namelijk, VOL=VOL.

Lees ook

Uitslagen Bos Bedden Loopgroep AG’85

NIEUWLEUSEN – De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 uit Nieuwleusen waren de afgelopen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.