Home / archiefcentraal / iedere zestig seconden een schone en droge auto

iedere zestig seconden een schone en droge auto

Zonder moeite een schone auto en dan ook nog eens op een milieuvriendelijke manier. Dat is waar Henk Wierda voor gaat. Op het nieuwe bedrijventerrein De Rotbrink wordt hard gebouwd aan een volautomatische autowasstraat, waarbij het autowassen wordt verheven tot een belevenis, met koffie voor onderweg en gekleurde verlichting, waardoor het water in alle kleuren van de regenboog op de auto spuit.

Hoewel Wierda weleens dacht aan uitbreiding van zijn garage (Oostendorp aan de Balkerweg), kregen zijn plannen pas echt vorm toen makelaar Roel Bouman met een enthousiast verhaal over een totaal nieuwe manier van autowassen bij hem kwam. “Roel en ik spreken elkaar regelmatig, waarbij hij mij bijpraat over onroerend goed en ik hem adviseer over auto’s”, vertelt Wierda. “Hij vertelde dat hij ergens zijn auto had laten wassen op een hele spectaculaire manier en adviseerde me om dat eens te gaan bekijken. Hij was zo enthousiast over deze andere invulling van autowassen, dat het hem wel wat leek om dat samen te gaan ondernemen. Omdat ik toch al nadacht over uitbreiding van onze werkplaats, leek me dat geen gek plan.”

Het resultaat van hun overpeinzingen is een autowasservice met poetsbedrijf, een overdekte ruimte stofzuigerruimte en een uitbreiding van de werkplaats. “Veel mensen denken bij een wasstraat aan een systeem waarbij de auto stilstaat, maar dit is totaal iets anders. Wij werken met een kettingsysteem, waarbij de auto volledig automatisch wordt gewassen, de bestuurder hoeft zelf niet eens te rijden, maar kan lekker ontspannen achterover leunen. Met dit systeem kunnen we maximaal zestig auto’s per uur aan. Dat betekent dus een auto per minuut schoon”, zegt Wierda.

“We hebben bovendien alles uit de kast gehaald om het zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. We werken met bronwater dat wordt ontijzerd, ontkalkt en gebruiksklaar gemaakt. Na het wassen wordt het water opgevangen in een waterrecyclingsysteem, waar het vervolgens volledig wordt gezuiverd, zodat het opnieuw gebruikt kan worden. Uiteraard wassen we alleen met biologisch afbreekbare zepen en shampoos. Bovendien werken we zoveel mogelijk met ledverlichting.” Deze zaken hebben het bedrijf al op voorhand het keurmerk Groene Carwash opgeleverd. iClean Carwash is straks zeven dagen per week geopend van acht uur ‘s ochtends tot zeven uur ‘s avonds, al gelden er op zondag aangepaste tijden. Hierdoor zorgt het bedrijf voor extra werkgelegenheid in Ommen. “We zijn op zoek naar een aantal vaste medewerkers en oproepkrachten. Van hen wordt verwacht dat ze de klant vakkundig adviseren over het juiste wasprogramma en ze zullen de auto’s voorwassen. Een grote mate van service en klantvriendelijkheid vinden wij heel belangrijk, want zij zijn uiteindelijk wel het gezicht van iClean Carwash.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.