het hoogsensitieve kind een pkrachtig kind

Die ambitie was de reden voor een opleiding tot Interne begeleider en schoolleiders management. Gedurende 6 jaar is Paulien als docent aan de Hogeschool Fontys verbonden geweest aan de opleiding voor Interne Begeleiders. Nu heeft zij haar eigen coach en advies bureau IntrinsiEQ als gecertificeerd Balans Coach en adviseur in emotiemanagement, persoonlijkheids coaching, communicatietrainingen, welzijn en vitaliteitsmanagement.

Het (hoog)sensitieve kind, een P(k)rachtig kind!

Een op de vijf kinderen is hoogsensitief. Vaak herkennen we ze niet. Ze zitten dan gewoon goed in hun vel. Als ze uit balans zijn, gaan we als ouder zoeken naar oorzaken. Een hoog sensitief kind is bedachtzamer en gevoeliger en raakt makkelijker overmand door emoties dan het gemiddelde kind. Het leeft en beleeft alles heel intens. Hoewel deze kinderen vaak creatief en slim zijn, krijgt het vaak het label angstig, teruggetrokken of druk/zenuwachtig te zijn. Hoogsensitieve kinderen zijn gewone kinderen, met specifieke talenten, ze hebben alleen net even een andere aanpak nodig om lekker in hun vel te zitten.

Deze lezing geeft handvatten voor ouders en signalering. Hoe kun je het kind helpen op school, wat betekent het voor je als ouder? Op welke manier leren ze het gemakkelijkst en wat hebben de ouders nodig om hun kind te begrijpen?

De lezing wordt gehouden op 9 februari om 19.30 uur in het LOC-gebouw in Hardenberg. De kosten zijn 5 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.