deelnemers zorgloop uit de startblokken

. De deelnemende zorgmedewerkers verzamelden zich in een grote tent bij ‘de Oldemeijer’ in Hardenberg voor een eerste kennismaking, uitleg en looptraining. De Zorgloop sluit aan bij de Cityrun van Hardenberg, die plaatsvindt op 15 april.

Ruim 250 zorgmedewerkers uit deze regio hebben zich inmiddels ingeschreven als deelnemer aan de Zorgloop van de Saxenburgh Groep. Een groot deel van hen meldde zich zaterdag bij recreatieplas de Oldemeijer in Hardenberg voor een eerste loopclinic. Zorglooptrainer Adri Deemter gaf in een grote tent uitleg over de juiste kleding en het juiste schoeisel, het trainingsschema en – niet onbelangrijk – hoe je je veters moet strikken.

Na deze uitleg gingen de deelnemers in groepjes op pad, onder professionele begeleiding van looptrainers van Atletiekvereniging Spurt’88, de organisator van de Cityrun. Hiermee is een begin gemaakt met het loopschema dat de deelnemers stapsgewijs voorbereidt op de Zorgloop. “Met dit loopschema moet iedereen de vijf kilometer kunnen volbrengen, ook als je ongeoefend bent”, aldus orthopedisch chirurg Hilbrand van de Belt, zelf fervent hardloper.

Hij en Wim Jaspers, fysiotherapeut in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis, zijn de initiatiefnemers van deze Zorgloop. Het tweetal vormt samen met Astrid Karperien de organisatie. Hun doel is om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen en duidelijk te maken dat zorgmedewerkers met z’n allen hard lopen voor goede zorg.

Iedereen die in de regio Hardenberg werkzaam is in de zorg, dus niet alleen medewerkers van de Saxenburgh Groep, wordt uitgedaagd om zich in te schrijven voor de Zorgloop. Zij kunnen zich overigens nog steeds inschrijven. “We gaan voor 500 Zorglopers aan de start”, aldus Hilbrand van de Belt.

Deelnemers kunnen een beroep doen op een vraagbaak bestaande uit orthopeed, sportarts, fysiotherapeut, looptrainer en diëtiste. Via de website www.sxb.nl is alles te volgen. Deelname voor zorgmedewerkers is gratis. De enige tegenprestatie die verlangd wordt is om in het ook al gratis ter beschikking gestelde Zorgloop T-shirt aan de start van de Cityrun te verschijnen op 15 april.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.