de lange en van lenthe winnen blundertrofee

. Hieronder het winnende blunderverhaal. Voor de andere nominaties kan men kijken op www.vvozc.nl

“Zoals elk jaar gaan OZC 4 en OZC 6 gezamenlijk op pad om het seizoen af te sluiten middels een weekendje weg. Ver van vrouwlief en de Ommense sociale controle, staat een dergelijk weekend garant voor prachtige uitspattingen en andere mooie momenten.

Het was dan ook dit weekend waarin onze genomineerden de nominatie binnen sleepten. Een van de voortrekkers tijdens zo’n weekend is OZC 4 spits Jelmer “Sjonnie” Bangma. Ook dit weekend had hij weer allerlei attributen meegenomen om deze voortrekkersrol te vervullen.

Hierbij gaat het om bijvoorbeeld confettibommen, een televisie en lampenolie. Dit laatste werd door Jelmer in een bierflesje gegoten. Met een brandende fakkel in de hand nam Jelmer een goede slok lampenolie en entertainde een ieder door dit over de fakkel te spuwen als een volleerd vlammenspuwer.

Matthijs de Lange alias Bassie en Berthil van Lenthe alias Butthole keken vol enthousiasme toe en vroegen zich hardop af hoe Sjonnie toch zulke vlammen produceerde met een slokje bier. Het duurde dan ook niet lang voordat het tweetal zich naast Sjonnie vestigde en ze slokken bier over de brandende fakkel begonnen te spugen.

Verbaasd keken ze toe hoe de fakkel direct doofde. Tot vermaak van iedereen liet het tweetal het niet bij één poging zitten en probeerden ze het steeds weer. Het duo gaf de strijd niet op,maar kreeg het niet voor elkaar met bier een steekvlam te laten ontstaan.

Ook een aantal goede tips van de omstanders zoals: ‘je moet het wel goed vernevelen’, ‘je moet het bier goed in de slokdarm laten zakken en de alcohol weer laten opstijgen’ en ‘zorg dat je je promillage op pijl hebt’ hielpen niet om het vuurspuwen onder de knie te krijgen.

Om te laten zien dat Sjonnie een echte prof is deed hij er nog een schepje bovenop en vertelde het duo dat je, indien je voldoende alcohol in je lichaam hebt, ook plassend vuur kunt spuwen. Vervolgens “plaste” Jelmer met de rug naar het tweetal toe een streep lampenolie in de vuurkorf. Met grote ogen en een blik vol verbazing werd er door het tweetal naar de enorme vuurgloed gekeken. Vol bewondering vroeg het duo zich af of zij ooit zo groot zouden worden?

Ondertussen zat het gehele zesde, vierde en het nabij gezeten dameselftal krom van het lachen toe te kijken. Na een half uur waren er diverse biertjes doorgegaan zonder dat er ook maar één steekvlam was ontstaan door het duo. Bassie was wat dorstig en nam per ongeluk een slok van het bierflesje lampenolie van Sjonnie. Al proestend kwam hij erachter dat Sjonnie een iets ander biertje gebruikte voor het

vuurspuwen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.