Home / archiefcentraal / dankbrief oliebollenactie 2010

dankbrief oliebollenactie 2010

Beste oliebollenkopers, -eters en gulle gevers,

Allereerst wensen we u allemaal een heel gelukkig en gezond Nieuwjaar toe. Voor ons is het jaar goed begonnen want onze oliebollenactie was een groot succes.

We bakten circa 4200 stuks en dat ging heel voorspoedig. Het resultaat is een recordopbrengst van € 1932,- waaronder een flink bedrag aan giften. Het geld is gestort op de rekening van Stichting Ayubowan. De penningmeester zorgt ervoor dat het geld tegen de laagst mogelijke kosten wordt overgemaakt.

€ 1650,- is voor de aanbouw van de school in India die met dit bedrag gerealiseerd kan worden. Zuster Stella is er heel blij mee! We zullen haar vragen er foto’s van te maken en die naar ons op te sturen.

Het resterende bedrag € 372,- gaat naar het “armen” schooltje in noord Kalutera, dat we vorig jaar ook geholpen hebben.

Het is speciaal opgericht voor kinderen uit de allerarmste gezinnen waarvan de ouders zelfs geen geld hebben om de minimale dingen te kopen die nodig zijn om naar school te gaan. Voor € 36,- kan worden aangeschaft: 1 paar schoenen, 3 uniformen (1 wordt gedragen, 1 in de was en 1 in de kast), 5 x ondergoed en 1 schooltas. Met € 372, – kunnen we deze keer 10 kinderen een jaar lang naar school laten gaan (het onderwijs op zich is gratis in Sri Lanka). Wat een mooi resultaat!

We bedanken graag iedereen die heeft meegewerkt aan deze actie: Gerrit en Miranda voor de ruimte waarin we mochten bakken, Miranda, Hilleen, Simon, Ilse en Sylvia voor het bakken en inpakken e.d.. Dank ook aan de oppas opa’s en oma’s en aan bakker Ten Brinke, garage Van Aalderen en firma Touwen voor hun gesponsorde bijdragen of de producten met korting. En we krijgen al fijn hulp van Lisette, Judith en Marit. Fijn dat er een nieuwe generatie enthousiast is om mee te helpen, dat belooft wat voor de toekomst!

En tot slot bedanken we vooral u allemaal die door uw bestelling en alle hartverwarmende giften deze actie tot een groot succes heeft gemaakt.

Erna Ekkelkamp verraste ons met een bezoek: haar opnames kunt u vinden op www.ommenleeft.nl, dan kiezen voor “filmarchief” en “30 dec – Janny bakt ze wel heel erg bruin”. Bedankt Erna, wat heb je dat mooi gemaakt!

Op www.ayubowan.org vindt u meer informatie.

Nogmaals allemaal hartelijk dank, wat ons betreft graag tot volgend jaar.”

Symen en Janny Wiersma en Henk en Tity Dijkstra.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.