Home / archiefcentraal / cultuur cafe dalfsen komt in ierse muzieksferen

cultuur cafe dalfsen komt in ierse muzieksferen

Little Whisky Child is het aangrijpende verhaal over drie broers die Ierland verlaten om in Canada rijk te worden met het stoken van illegale whisky. Blue Dew heeft muziek geschreven bij dit verhaal en speelt deze live, terwijl op een groot scherm de film wordt vertoond die door Blue Dew is opgenomen. De leden van Blue Dew en vele figuranten spelen de personages in deze film. Af en toe vertelt contrabassist John Beumer gedeelten van het verhaal. Het is de synergie van muziek, film en verhaal die de toeschouwers het avontuur van de drie broers laat beleven, de teloorgang van een aan drank verslaafde moeder zal laten voelen en de liefde voor haar dochterje zal doen opbloeien. Een verhaal over liefde, verdriet, veel drank, een vrouw en een kind. Maar bovenal over vriendschap.

Blue Dew bestaat uit muzikanten die zich intensief en met grote gedrevenheid met Ierse folk en Amerikaanse bluegrass bezighouden. Het is de mix van deze muziekstijlen die zo typerend is voor de muziek van Blue Dew. Een eigen stijl die in het bijzonder wordt gewaardeerd om de natuurlijke, harmonieuze drie- en vierstemmige zang en een opvallend gevarieerd gebruik van Ierse en bluegrass instrumenten.

De avonden van Cultureel Café Dalfsen zijn voor iedereen toegankelijk en worden gehouden in Het Pluspunt, Pleijendal 89 te Dalfsen. Aanvang 20.00 uur. Entrée €7,50.

Inlichtingen: Cultureel Café Dalfsen, tel. 0529-43 27 98

De voorstelling van Blue Dew is reeds in de voorverkoop UITVERKOCHT

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.