culturele kampioenen in ommen gehuldigd

Het Bassenkwartet van Soli Deo Gloria, bestaande uit Gert Grootens, Henk Welink, Harm Horsman en Ard Horsman, is op 2 oktober tijdens de Nederlandse Kampioens Wedstrijden in Elburg Nederlands kampioen in de tweede divisie geworden. Met het gespeelde werk Quartet for tuba’s, van de componist Eric Ball, behaalde het viertal 82 Punten.

Marimba Duo van Soli Deo Gloria, Bart Tip en Betty-Carien van den Esker, zijn al jaren slagwerkers bij het slagwerkensemble van muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Ommen. Al een aantal keer namen zij deel aan kampioenschappen met het slagwerkensemble. Zo werden zij in 2001 wereldkampioen tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, Nederlands kampioen in 2007 en anderhalf jaar geleden werden zij Vice-Wereldkampioen eveneens op het WMC te Kerkrade.

Toen zij vorig jaar hoorden dat SDG Ommen zelf een solistenconcours organiseerde is het balletje gaan rollen om eens deel te nemen aan een wedstrijd voor solisten. Uit een gevarieerd aantal slagwerkinstrumenten kozen zij voor de marimba. Componist Matthijs van Driel bood aan een stuk te schrijven voor de twee slagwerkers die hen op het lijf geschreven was.

Bart en Betty-Carien hebben al jaren de leus ‘Noblesse Oblige’, wat zoveel betekent als ‘Wie talent heeft moet het gebruiken’. Het stuk is zo opgebouwd dat de motiefjes uit beide partijen in elkaar vallen en zo een mozaïek vormen van thema en begeleiding. De zelf aangedragen titel bleek werkelijkheid. Als je je ergens voor inzet kun je bereiken wat je maar wilt, bijvoorbeeld Nederlands Kampioen worden.

Tijdens de ‘voorronde’ in ‘De Kern’ in Ommen op 27 april behaalde het duo 95 punten, het hoogste aantal punten en dagwinnaar. Tijdens het Nederlands kampioenschap in Berlicum (Brabant) op 25 september behaalde het duo 93 punten en werden ze Nederlands kampioen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.