cantabile geeft concert in vilsteren

De muziek die gekozen is voor het thema Seasons is ondermeer gecomponeerd door klassieke componisten als Joseph Hayden, Michael Praetorius, Hans Leo Haszler en Thomas Morley, maar ook door modernere, zoals George Gershwin, Edward Elgar, Dimitri Tomkin en Lorenz Maierhofen. Een aantal liederen zal worden begeleid op piano.

Vocaal Ensemble Cantabile werd in 2007 opgericht door dirigent Herman Haverkort. Het was zijn bedoeling om met het koor mooie, uitdagende doch niet altijd gemakkelijke muziek te zingen, waarbij steeds een aansprekend thema wordt gezocht. Zo werden er reeds concerten rond de thema’s Het Etmaal en Liefdesliederen gegeven.

Het koor Cantabile telt 27 leden en heeft een evenwichtige verdeling van de stemmen. Bovendien hebben vrijwel alle koorleden zangervaring en voldoende notenkennis om de stukken zelfstandig in te studeren. Dirigent Herman Haverkort is weliswaar ook amateur, maar dirigeert al ruim 40 jaar koren en heeft meerdere dirigeer cursussen gevolgd, onder andere aan het conservatorium in Utrecht.

Het concert is op zondag 13 februari om 15.00 uur in de Rooms Katholieke Kerk in Vilsteren. Na afloop van het concert wordt de bezoekers van het concert in het naast de kerk gelegen Landgoedcentrum een drankje aangeboden en wordt er een collecte gehouden ter dekking van de onkosten.