bukkumtoernooi beleeft prachtige jubileumeditie

Het Bukkumtoernooi op oudejaarsdag was voor de 35e keer een groot succes. Onder grote publieke belangstelling werd deze lustrumeditie gespeeld in De Trefkoele in Dalfsen.

Na de Day Before Bukkum, waarbij er werd gefietst door Bukkumdeelnemers en oud-Dalfsenaren en diverse glijpartijen tot gevolg had, was het voor een aantal spelers moeilijk opstarten met wat zadelpijntjes, maar uiteindelijk brandde de strijd los in Sporthal De Trefkoele. Er werd echter eerst een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Bukkumspeler Wim Koerhuis en medewerker van de Trefkoele, Henk Mulder.

In vijf poules werd er gespeeld om de felbegeerde Melkbussen en natuurlijk voor de eeuwige roem en een notitie in de geschiedenis van het toernooi. Na de poulewedstrijden bleken vier teams te sterk voor de rest van het veld en gingen de halve finales in.

In Poule A waren de halve finalisten Koffiesteegie, Gerner, Dalvesen en Dalfser Moppen.

Uiteindelijk werd de finale gespeeld door Koffiesteegie en Gerner. Het werd een mooie finale met een prachtige uitslag, Gerner werd de winnaar door in de finale met 4-1 te winnen. De aanvoerder van Gerner mocht de kleine melkbus na afloop in ontvangst nemen.

In Poule B gingen Ankummer Es, Rooie Dorp, OosterDalfs’n en Grutte Mölle naar de halve finales en ook hier leverde dit spannende halve finales op. In de daaropvolgende finale mochten OosterDalfs’n en Ankummer Es uitmaken wie de winnaar zou worden. De finale was een redelijk gemakkelijke prooi voor Ankummer Es, zij waren met 5-1 veel te sterk voor OosterDalfs’n en dwongen daarmee tevens promotie af naar de A-poule.

Na afloop van het toernooi werd de prijsuitreiking natuurlijk weer geweldig verzorgd door Herben Scherpenkate en in treffende bewoordingen vatte hij de dag samen en reikte de melkbussen uit aan Ankummer Es en Gerner. Ook riep hij Ronald Stokvis uit tot Slechtste Speler van het Toernooi en werd Hein van Linde gehuldigd als Erebukkum. Tevens reikte het bestuur van het Bukkumtoernooi € 600 uit aan het Koningin Wilhelmina Fonds, dit bedrag werd in ontvangst genomen door Jan Koerhuis, de broer van de afgelopen jaar overleden Wim Koerhuis.

Ook Bukkumspeler Nico Klumper kreeg nog een kleine attentie van de organisatie, het feit dat hij nooit meer genomineerd zou worden voor Slechte Speler werd beloond met een prachtige doffer (dit is een duif). Tevens werd er dit jaar een nieuwe prijs uitgereikt, De ‘ik-ben-er-wel-maar-wat-doe-ik-hier-eigenlijk’ Wisselbokaal. Deze nieuw ingestelde prijs wordt uitgereikt aan een Dalfsenaar die ieder jaar gesignaleerd wordt tijdens het toernooi en vooral aan de bar te vinden is, maar er eigenlijk niets te zoeken heeft. Deze twijfelachtige eer viel dit jaar Pieter Sluiter ten deel en hij mag de Wiseelbokaal een jaar lang op de schoorsteenmantel zetten

Het bleef daarna nog een gezellig samenzijn met de nodige hapjes en drankjes en werd deze succesvolle dag afgesloten met veel nabesprekingen, anekdotes en plannen voor 2011.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.