bridge voor beginners

Met behulp van dit project leren de deelnemers in eerste instantie bridgen, maar daarnaast leren ze ook leeftijdsgenoten kennen en ontstaat er gaandeweg een clubgevoel.

Het project Denken en Doen vloeit voort uit het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen. Dit is een landelijke impuls, waar de gemeente Hardenberg aan meedoet. Met behulp van deze impuls worden kansrijke beweeginterventies ingezet om mensen te stimuleren om (meer) te gaan bewegen. Naast het leren bridgen en het ontmoeten van leeftijdsgenoten worden de deelnemers gedurende het project ook uitgenodigd voor andere activiteiten, zoals wandelen, fietsen of jeu de boules. In Hardenberg is in oktober een cursus van start gegaan. Deze cursus is een groot succes. Maar liefst 120 mensen hebben zich aangemeld.

Cursus bridge

De cursus is in eerste instantie bedoeld voor de inwoners van Dedemsvaart en Balkbrug die 55 jaar of ouder zijn, nog weinig of geen ervaring hebben met bridgen en zin hebben om bridge in een ontspannen sfeer te leren. Zij leren de beginregels van bridge onder begeleiding van een docent van de Nederlandse Bridge Bond, die ook de benodigde cursusmaterialen beschikbaar stelt. De aanpak is praktisch: geen urenlange theorie, maar kaarten op tafel en aan de slag.

Start in februari

Eind februari beginnen er twee cursussen bridge in het Gereformeerd Kerkelijk Centrum in Dedemsvaart. Alle 55-plussers uit Dedemsvaart en Balkbrug hebben inmiddels een brief ontvangen. Er zijn inmiddels voldoende aanmeldingen om een groep te starten. Voor de tweede groep zijn er nog plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan op twee manieren: via een mail naar Marcel.Smid@hardenberg.nl of telefonisch 0523-289261.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.