Home / archiefcentraal / belevenisvolle open dag op de nieuwe veste

belevenisvolle open dag op de nieuwe veste

De Nieuwe Veste Hardenberg opende zaterdag 29 januari haar deuren voor de jaarlijkse open dag. Leerlingen uit groep 8 en hun ouders of verzorgers konden op deze ochtend kennis maken met de school. De afgelopen twee jaar werden er records gebroken met het aantal bezoekers en dit jaar lagen de verwachtingen best hoog. En ook nu weer alom tevredenheid over het aantal bezoekers. In totaal kwamen er 183 leerlingen naar de open dag.

De open dag moest een echte belevenis worden voor de bezoekers. Daarom was er in elk lokaal wel iets te doen. Bij Natuur en Techniek gingen de leerlingen aan de slag met een stroomkring en ze konden kijken naar hoe een stoplichtje werd gemaakt. Ook werd er een film gedraaid met beelden van lessen Natuur en Techniek. Het lokaal ernaast stond geheel in het teken van Natuur en Zorg. Hier konden leerlingen meekijken hoe 4de-jaars leerlingen een koeienhart ontleedden. Verder konden ze zelf proberen om de verschillende organen van de mens weer op hun plek te leggen bij een pop. De docenten van de verschillende talen presenteerden hun vak met methodes en werkboeken.

Uiteraard ontbraken de lekkernijen niet. Bij Engels kon men terecht voor typische Engelse gerechten, bij Nederlands lagen heerlijke blokjes kaas en drop en bij Frans lekkere koekjes en stokbrood met allerlei soorten kaas. Bij wiskunde konden leerlingen op de computer rekenspelletjes spelen. Bij Duits maakten de kinderen kennis met de taal van onze oosterburen en bij aardrijkskunde konden ze kijken waar dit land eigenlijk ligt. Bezoekers werden via een rode loper en vuurkorven begeleid naar het lokaal van Kunst en Cultuur. Hier konden ze prachtige werkstukken van leerlingen bekijken, van tekeningen tot mooie, geschilderde beeldjes.

De leerlingen die in de activiteitencommissie zitten, hadden ook een groot aandeel in deze open dag. Ervaringen, verhalen en alle hand- en spandiensten namen zij voor hun rekening. Met name hun beleving over het (t)huiswerkvrije systeem was voor vele toehoorders een belangrijk thema.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.