bekijk lemele eens op een ansichtkaart

Wat doe je als je helemaal verzot bent op je geboortedorp en het belangrijk vindt dat de geschiedenis niet verloren gaat? Lemeler Adri Pouw is ansichtkaarten gaan verzamelen en hij is tevens voorzitter van de historische vereniging ’t Lemels Arfgoed. Deze combinatie levert een een mooie expositie op van een vijftigtal kaarten die een mooi zicht geven op de geschiedenis en cultuur van Lemele

In de bibliotheek aan de Kerkweg in Lemele is deze expositie te bezichtigen tot 24 februari tijdens de normale openingstijden.De ansichtkaarten hebben als onderwerp Lemele, Lemelerberg en Archem. Het wonderschone landschap van Lemele en omgeving heeft prachtige foto’s opgeleverd die gelukkig op ansichtkaarten bewaard gebleven zijn. Menigeen zal de foto’s nog niet eerder gezien hebben: een kale Lemelerberg, niet meer bestaande boerderijen, een liggende leeuw en wintersport op de Lemelerberg. De verzameling is een behoud voor de cultuurhistorie van Lemele, Lemelerberg en Archem, parels in de toch al zo rijke cultuurhistorische kroon van de gemeente Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.