Home / archiefcentraal / wennemars tipt groothuis als sprintkampioen

wennemars tipt groothuis als sprintkampioen

Jan Smeekens uit Raalte gaat de tweede dag van het NK sprint in vanaf de tweede positie in het klassement. Smeekens won de eerste 500 meter in een knappe 35.04. Hij werd vierde op de 1000 meter. Freddy Wennemars uit Dalfsen gaat als nummer veertien dag twee van het NK in.

Meestal moet Smeekens veel meer toegeven op de 1000 meter. Maar met een – voor zijn doen – prima 1.10.23 wist hij zich in het algemeen klassement op de tweede plaats achter Steven Groothuis te nestelen. Groothuis reed een sublieme 1000 meter in 1.08.54 en bleef daarmee maar een fractie boven het baanrecord van Davis (1.08.39). Commentator Erben Wennemars over Groothuis: “Als dit zo doorgaat, hebben we hier net de nieuwe wereldkampioen sprint gezien”.

Het NK in Heerenveen geeft recht op plaatsing voor dat WK over vier weken. Smeekens heeft met een goede eerste dag prima zaken gedaan voor die plaatsing. Mark Tuitert kan het WK wel vergeten. Hij doet niet mee aan het NK in Heerenveen wegens rugklachten en kan zich dus ook niet plaatsen oor het WK.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.