Home / archiefcentraal / weblog wethouder ko scheele

weblog wethouder ko scheele

Harken

Zaterdag mocht ik met andere vrijwilligers blad harken bij onze kerk in Nijeveen Daarbij moet je niet afvragen wat de kerk voor jou kan doen, maar wat jij voor de kerk kan doen

Eigenlijk is het een kleine moeite, zeker als je ziet wat die andere vrijwilligers de rest van het jaar doen.. Het is best wel veel werk, maar met zijn allen is het goed te doen. Gelukkig zien veel mensen dat het herfst is en dat we wat moeten doen. En het is ook een moment om met je harkmaatje eens een goed gesprek te hebben.

Onwillekeurig moest ik aan de gesprekken denken die we begin november hebben gehad met de inwoners van Ommen in het kader van de aankomende bezuinigingen. Er is veel werk te doen, maar met zijn allen is het goed te doen. En het is het moment om met de bevolking het goede gesprek te hebben: Doet de gemeente wel de goede dingen? En doen we die wel goed?

Begrijpelijk dat veel gesprekken die ik als wethouder heb daar over gaan. Maandag had ik gesprek met de Wmo-raad, waarbij we principiele zaken konden doorspreken over de maatschappelijke ondersteuning. Dinsdag kreeg ik een inspirerend meerjarenplan over de bibliotheek. Woensdag sprak ik met de muziekverenigingen die goed zien dat er stevig bezuinigd moet worden. Zij hadden al een plan om muzikale vorming op een andere manier uit te voeren. Donderdag sprak ik met Larcom. Het Rijk kort de sociale werkvoorziening enorm. Larcom heeft al nagedacht over hoe zij de komende jaren het hoofd boven water kan houden. Ik kan nog veel meer noemen, maar één ding is me wel duidelijk: er zijn zeer veel burgers en instellingen die mee willen en kunnen denken!

De wielrenner Gerrie Kneteman werd eind jaren 70 wereldkampioen wielrennen. Hij klopte in een zinderende eindsprint de Italiaanse favoriet Moser. Uitgehijgd verklaarde hij zijn succes: het was harken, keihard eraan trekken.

Ook in Ommen is het harken geblazen, keihard eraan trekken en vooral gezamenlijk zorgen dat alles op orde komt. Gelukkig dat er veel mensen meedoen!

Ko Scheele, wethouder Ommen

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.