Home / archiefcentraal / waterschap groot salland bij beste werkgevers

waterschap groot salland bij beste werkgevers

“Een resultaat waar we best trots op zijn”, zegt Esther Luijer, hoofd P&O van het waterschap. “Eigenlijk horen we dankzij deze uitslag tot één van de beste werkgevers in Overijssel, zo niet dé beste, omdat de organisaties die bòven ons staan stuk voor stuk ook buiten Overijssel actief zijn.”

Onderzoek

Het Intermediair beste Werkgevers Onderzoek 2010 is gebaseerd op twee onderzoeken: een arbeidsvoorwaardenonderzoek (waaraan 77 organisaties deelnamen) en een werktevredenheidsonderzoek (onder 10.571 werknemers van 65 organisaties). Alleen organisaties met meer dan honderd personeelsleden konden deelnemen. In het ‘non-frofit’ onderzoek is gekeken naar de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en onder meer naar diversiteit, ziekteverzuim en inspraakmogelijkheden van werknemers. Bij het Waterschap Groot Salland hebben 80 medewerkers de vragenlijst ingevuld.

Salarissen

Het onderzoek constateert dat vooral bij de top-tienbedrijven de werknemers nog steeds worden verwend. Toch is er door de crisis minder geld voor salarisstijgingen, opleidingen en bijvoorbeeld mobiele telefoons. De crisis is dus ook aan de beste werkgevers van Nederland niet voorbijgegaan. De salarissen stegen minder hard dan voorheen. In 2008 en 2009 was die in het bedrijfsleven nog bijna drie procent en in de non-profitsector ruim twee. In 2010 stijgen de salarissen 1,9 resp.1,1 procent. En zo meldt het onderzoek nog diverse andere versoberingen.

Niettemin merkt Intermediair op dat de meeste werknemers nauwelijks onder de versoberingen lijden. Hun tevredenheid neemt zelfs ietsje toe. Men is immers allang blij dat men werk hééft.

Klik hieronder voor het artikel met onderzoeksresultaten in Intermediair. http://www.intermediair.nl/epaper/2010/48/index.html#/18/

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.