Home / archiefcentraal / tweedaagse kerstmarkt in dalfsen

tweedaagse kerstmarkt in dalfsen

Tijdens de tweedaagse kerstmarkt in en rond de Rooms Katholieke kerk in Dalfsen is van alles te doen voor jong en oud. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 december is er onder andere een expositie van 150 kerststallen, een chocoladefontein en worden er diverse kerstspullen verkocht. De wereldberoemde bloemsierkunstenaar Wim Hazelaar zorgt voor de kerstversiering in de kerk.

Op vrijdagavond tussen 18.00 en 22.00 uur sluit de kerstmarkt van de parochie aan bij de ‘Moonlightshopping’ van Ondernemend Dalfsen. Om 20.30 uur presenteert het parochiële koor ‘Young Spirit’ tijdens een inloopconcert in de kerk, haar nieuwe kerst CD ‘Christmas’. Het schijfje, met overwegend Engelstalige songs, is voor tien euro te koop. Het bedrag komt rechtstreeks ten goede aan het jongerenkoor.

Kerststallen

De kerstmarkt wordt zelfstandig voortgezet op zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur. Door een aantal eigen parochianen zijn zeker 150 kerststallen verzameld, die worden uitgestald in de kerk aan de Wilhelminastraat. De stalletjes variëren van soort en grootte. Er zijn oude traditionele kerststallen, die al generaties lang in familiebezit zijn, maar ook een moderne LEGO uitvoering ontbreekt niet.

Kinderen van Katholieke basisschool de Polhaar zullen hun eigen kerstboompje aan de Zwolse bloemsierkunstenaar Wim Hazelaar aanreiken. Hij zal hun creaties verwerken in zijn kerstbloemstuk als kerstversiering van de kerk. De kerkgemeenschap verkoopt zelfgemaakte kerststukjes, decoraties, kerstartikelen voor binnen en buiten en wintertuinartikelen. Voor de jeugd zijn er verschillende spelletjes, waaronder kastanjes roosteren, kerstmanschuiven en Oudhollandse spelen.

Kerstsfeer

De Dalfser midwinterhoornblazers laten van zich horen en demonstreren hoe dit typische adventinstrument wordt gemaakt. Traditionele wintersoepen, oliebollen, bakleverworst, kniepertjes, glühwein en chocolademelk zorgen voor de inwendige mens. Tijdens de sfeervolle kerstmarkt luisteren bezoekers naar de klanken van het Rooms Katholieke herenkoor. Onder begeleiding van hun vaste kooraccordeonist zingen zij traditionele kerstliederen.

Alle opbrengsten van de activiteiten op en rond de kerstmarkt gaan naar het Renovatiefonds van WERK voor de KERK. Voor meer informatie, kijk op www.rkkerkdalfsen.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.