Home / archiefcentraal / terug naar de natuur in varsen

terug naar de natuur in varsen

De Larinkmars in Varsen moet weer in natuurlijke staat teruggebracht worden. Dat is onderdeel van het project Voortvarend Varsen. De gronden zijn al in eigendom van de Dienst Landelijk Gebied (DLG), die nu de plannen aan het uitwerken is. Na de zomer van 2011 verwacht DLG te kunnen beginnen met het werk.

De officiële fase is nu ingegaan met de aanvraag van de bestemmingsplanwijziging. “We willen van veel gronden de agrarische bestemming veranderen in natuur”, ligt ingenieur Marielle Dekker van Dienst Landelijk Gebied toe.

Er is 700.000 euro beschikbaar, zo is bekendgemaakt tijdens een informatieavond. “Maar de totale begroting voor de gewenste inrichting is hoger. We hebben minimale eisen vastgesteld en een wensenlijst. Afhankelijk van de prijs van de aannemer kunnen we ook de wensen realiseren.”

In samenwerking met Staatsbosbeheer, Waterschap Groot Salland heeft DLG de plannen uitgewerkt.Werkzaamheden die moeten gebeuren zijn onder meer het dempen van kavelsloten en het opruimen van rasters en dergelijke.

lees het volledige bericht op: http://www.destentor.nl/regio/hardenberg/7764059/Larinkmars-krijgt-natuur-terug-voor-7-ton.ece

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.