Home / archiefcentraal / stuiterbalnieuw pretpark in ommen

stuiterbalnieuw pretpark in ommen

En dan niet alleen buiten, maar ook binnen bij de vele prijswinnaars maar ook in de winkels, waar zij het personeel rode kusjes gaven, vervolgens trippeltrap verdreven en de winkels volledig overnamen, inclusief misbruik van kassa’s en muziek- en omroepinstallaties. Het leek wel een pretpark!

Dat is een kunst op zichzelf, gewoon lef hebben en gaan met die banaan…

Lef, dat hebben ze in Ommen wel! Net als Lef Fashion met haar kerst-lingerie. Het was een feest in de winkels, van Albert Heijn tot Lake Side, overal liet men de pieten hun vrolijke gang gaan met hilarische taferelen tot gevolg. De slager had bijzondere warme pepernotenballetjes in de aanbieding, minigehaktballetjes met pepernotensmaak. Dat moet de Sint toch behagen! En je kon ze in diverse winkels gratis proeven. Ik moet eerlijk bekennen dat zo’n Spaans balletje mij wel past. Mmmm! Maar ze stuiteren niet zo best, misschien dat daar nog iets op gevonden kan worden.

En dan ineens denk je bij jezelf, wat moet er met de kerst wel niet bedacht worden om het centrum weer zo gezellig te maken. Nou, ik heb mijn rode oortjes natuurlijk nooit dicht en heb het een en ander te melden. Weet niet of de bedenkers dit goed vinden, maar ik doe het toch: een tipje van de kerstsluier:

Er komen in het hele centrum hippe witte kerstboompjes bij alle deelnemers van de kerstmarkt. En nu niet alleen op die 18e, maar vanaf deze week al! Wordt het nu alweer gezellig winkelen in Ommen? Het lijkt er wel op:

De slager, die van die pepernotenballetjes, heeft wel iets heel erg leuks bedacht, er komt een Lady Gaga in de winkel, die gek is op worst! Nou, niets nieuws zou je zeggen, maar niets is minder waar. Dat mooie model, speciaal gesponsord door Henk Pater (modekoning van de regio), wordt in Haute Couture gehesen door de slagersmeisjes. Geen mooi sneeuwwit linnen of taupe leer, maar schitterende worsten die het elegante model tot bijzonder kunstobject verheffen. En dan kun je daar straks gewoon in goed vertrouwen een worstje afhalen (maak je geen illusies, jongetjes van het Reisburo!), een 2 Euro-muntje in het bakkie doen en je sponsort ineens voor 100% het Ronald Mc Donald Kinderfonds! Kijk, daar ga ik nu echt van stuiteren, da’s beter dan rillen van de kou.

Die kou maakt het voor de Time Out mogelijk om u uit te nodigen om te komen schaatsen! Of is dat nu een misverstand? Nee, je kunt er niet schaatsen al lijken de raamposters en de natte vloer dat wel op te roepen bij sommige klanten. Maar je kunt er wel degelijk schaatsen kopen! En dat is maar wat handig op die werkelijk spekgladde straten. Ja meneer Hutten, u draagt daarmee zomaar bij aan de veiligheid op straat.

En dan hoorde ik dat de Intertoys op zoek is naar pianisten en zangtalent! En dat zomaar in die gekke speelgoedwinkel. Klopt ook niet helemaal, totdat je volgend weekend zult zien dat daar een heuse zelfspelende piano in de winkel kerstliedjes speelt, onder de kerstboom. Ben jij nog net niet toe aan Popstars of TVOH, ik hoop je dan daar eens te ontmoeten. Misschien ga ik er zelf ook nog wel even op de toetsen stuiteren!

Tja, Ommen is Ommen niet meer. Ommen is leuker, gezelliger en mooier dan ooit. De winkels stralen, maar de mensen evenzo. Het geknuffel en gestuiter heeft écht effect gehad!

Je kunt er niet langer omheen, Ommen heeft een heel warm hart! Aaaarch!!! Een sneeuwbal in m’n nek!! Van die anders zo lieve Martijn van de EP! Is dat nu liefde? Jazeker, een bal is een bal blijft een bal, en al is-ie soms van sneeuw en heel erg koud, van binnen voel ik dat er warmte vanuit gaat. Ik zie het dan ook nu maar als een echte Ommer Knuffel! Komt u er ook eentje halen?

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.