Home / archiefcentraal / sfeervolle kerst met kamerkoor salland

sfeervolle kerst met kamerkoor salland

De bijzondere combinatie van koor en harp zorgt voor een intieme kerstsfeer tijdens de uitvoering. Het concert begint om 15.30 uur. Na afloop is er een vrijwillige collecte.

Met het programma ‘Lasset uns frohlocken’ (laat ons juichen) brengt Collegium Musicum Salland muziek uit de kerstkring ten gehore, vanaf de Advent tot en met Driekoningen. Een speciaal deel is gewijd aan Maria. Het kerstrepertoire is afkomstig uit de 16e tot en met de 20ste eeuw.

Het concert opent met het achtstemmige ‘lasset uns frohlocken’, afkomstig uit de Sechs Sprüche van Felix Mendelssohn. Andere hoogtepunten zijn ‘Verleih uns Frieden’ van Heinrich Schütz en ‘Bogoroditse Devo’ van Sergei Rachmaninov.

Op het programma staat ook een koorwerk van de vrij onbekende 20ste-eeuwse componist Hans Friedrich Micheelsen: ‘Lobgesang des Simeon’.

Natuurlijk mag in dit concert een lofzang van Maria niet ontbreken. Uitgevoerd wordt het `Magnificat in G ‘ van 19e-eeuwse componist Charles Villiers Stanford. De sopraan Henrieke Goos neemt de rol van Maria voor haar rekening en wordt hierbij ondersteund door koor en harp. Op het programma staan verder ook kerstliederen uit Nederland, Duitsland en Engeland.

Op zondag 2 januari om 15.30 uur wordt dit concert ook uitgevoerd in de RK kerk van Vilsteren. Meer informatie over het programma is te vinden op: www.kamerkoorsalland.nl

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.