oogheelkunde isala klinieken verkoopt vuurwerkbrillen

Het vuurwerkseizoen is weer geopend. Om het aantal oogverwondingen door vuurwerk te verminderen, verkoopt de afdeling Oogheelkunde van de Isala klinieken ook dit jaar weer vuurwerkbillen. De vuurwerkbril is een veiligheidsbril die gedragen kan worden bij het afsteken van vuurwerk, maar ook bij het klussen in huis. Een bril kost twee euro per stuk (kostprijs). Daarbij geldt: op = op. Er zijn zowel modellen voor volwassenen als voor kinderen. De brillen worden verkocht op de polikliniek Oogheelkunde op locatie Weezenlanden in Zwolle en in de Polikliniek Kampen. De openingstijden van de afdeling Oogheelkunde staan op www.isala.nl (tijdens de kerstdagen gesloten).

Bescherming

In de laatste weken van het jaar steekt men traditiegetrouw veel vuurwerk af. Met name op oudejaarsavond en -nacht krijgt de polikliniek Oogheelkunde enkele tientallen gewonden binnen. Uit landelijk onderzoek blijkt dat ongeveer vijftig procent van de vuurwerkslachtoffers jonger is dan 18 jaar. De meeste van hen zijn mannen. Zestig procent van de slachtoffers blijken omstanders te zijn. De brillenactie is gestart om te proberen het aantal ernstige gewonden terug te dringen.

Het advies van de afdeling Oogheelkunde: bescherm je ogen, want voorkomen is beter dan genezen. Draag een bril bij het afsteken van vuurwerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.