Home / archiefcentraal / ommer textielproducent wint innovatieprijs

ommer textielproducent wint innovatieprijs

Bard Peskens, eigenaar van Bardotex, is apetrots op de onderscheiding. “Squease is een een buitengewoon innovatief kledingstuk, dat jongeren met ASS veel gemak kan geven”, vertelt hij. “Jongeren met autisme hebben de hele dag door te maken met stressvolle situaties. Onderzoek heeft uitgewezen dat druk op het bovenlichaam hen helpt zich te concentreren en rustig te worden. Met het opblaasbare Squaese vest kunnen zij zelfstandig druk toe te passen op het bovenlichaam en precies bepalen wanneer en hoeveel druk ze willen.

Squaese kan hierdoor dus een bijdrage leveren in het omgaan met stressvolle situaties thuis, op school of onderweg en biedt jongeren in het dagelijks leven meer zelfvertrouwen en een grotere zelfstandigheid.” Het Squaese vest bestaat uit een binnenvest met geavanceerde druktechnieken, dat is geïntegreerd in een buitenvest. Dit buitenvest is door Bardotex in nauwe samenwerking met Squaese ontwikkeld. Het kledingstuk ziet eruit als een doorsnee vest met capuchon. Op het eerste gezicht niets bijzonders en dat is volgens Peskens ook precies de bedoeling.

“Het vest heeft een neutrale uitstraling, zodat buitenstaanders niet aan een bepaald logo of model kunnen zien dat het ‘aangepaste kleding’ is en dragers de kans lopen een stempel opgeplakt te krijgen. Het binnenvest wordt vast geritst aan het buitenvest en het pompje zit verstopt in de zakken op het voorpand”, wijst Peskens. De Ommenaar heeft met veel plezier meegewerkt aan de ontwikkeling van het vest.

Normaliter produceert hij duurzame tricot kleding, variërend van baby- en kinderkleding en modische dameskleding tot aangepaste nachtkleding voor gebruik in de zorg. “Wij ontwikkelen en produceren kleding in nauwe samenwerking met de klant. Doordat wij onze artikelen niet in het buitenland laten maken, maar gewoon hier in ons eigen land, hebben wij korte lijnen met onze ateliers. Maatwerk is daardoor heel gemakkelijk te realiseren.”

Herman Wijffels Innovatieprijs

De Innovatieprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een concreet plan voor een kansrijk en duurzaam product, techniek of dienst. Met deze prijs worden ondernemende mensen met concrete ideeën voor duurzame innovaties gesteund in de realisatie van hun plannen die mens of milieu vooruit helpen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.