Home / archiefcentraal / ommen laat wandelnetwerk vechtdal groeien

ommen laat wandelnetwerk vechtdal groeien

In navolging van Twente en Hardenberg zal ook Ommen instappen op het wandelnetwerk. Daar waar Twente al 3000 kilometer aan wandelplezier biedt en Hardenberg 500 kilometer bewegwijzerd heeft, zal met de aanvulling van Ommen een gebied verbonden worden dat samen meer dan 4000 kilometer aan wandelplezier moet opleveren.

“Wij willen het toeristisch seizoen verlengen en dat doe je door ook in het voor- en naseizoen aantrekkelijk te zijn voor je gasten” verteld Ilona Lagas. ”De huidige wandelroutes concentreren zich vooral in een aantal natuurgebieden, waardoor er een recreatieve druk op een relatief klein gebied ontstaat”. “Door een netwerk te maken en ook minder bekende gebieden op te nemen realiseer je een grotere spreiding van natuurliefhebbers en is er van “filewandelen” geen sprake. Wat de aantrekkelijkheid van het Vechtdal alleen maar ten goede komt”.

Maandagmiddag 13 december werd daartoe de opdracht gegeven aan aannemer Van Rens Verkeerstechniek die ook in Hardenberg het wandelnetwerk heeft gerealiseerd. Hierdoor is dezelfde werkwijze en herkenbare wijze van markering gewaarborgd. Van Rens zal bij voorkeur met lokale ondernemers deze klus gaan uitvoeren. Gemeente Ommen en provincie Overijssel financieren dit project.

Wilt u meer informatie over het wandelnetwerk surf dan naar: www.wandeleninhetvechtdal.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.